Samsung Galaxy Note 7 Black

Samsung Galaxy Note 7


culoare


Black Blue
  rating 4 din 5
punctaj obtinut
din 2 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Broasca despre Samsung Galaxy Note 7 Black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

1. Cel mai bun raport screen-to-body-ratio. Note 7 are cel mai mare ecran (5,7 inch) încadrat de o carcasă minimă. Sunt telefoane cu ecran mai mic (5.5 sau chiar mai mici), care se simt în mână mult mai mari prin efectul ramelor excesive. Având în vedere că deseori mă uitam în timpul unei zile aproximativ 5 ore la ecranul telefonului, și doar 3 pe ecranul laptopului, este de-a dreptul grozav ce s-a reușit cu designul lui Note 7 - ecran mare, în carcasă mică, ușor de folosit/ținut/transportat etc..

2. Cel mai bun ecran din câte există la ora actuală pe piață.

3. Deși mi-a fost frică de reflexia luminii de pe marginile curbate ale ecranului, pot să afirm faptul că aceasta nu este o problemă. Poate contribuie și faptul că ecranul a fost curbat mult mai „târziu”, adică apex-ul curburii este dus mult în exterior, oferind o suprafață plană a ecranului aproape de maxim.

4. Funcția de scriere cu S-pen-ul pe ecranul oprit, mi-a fost foarte utilă. Precizez că se poate derula, astfel încât nu ești limitat sa suprafața inițială a ecranului, ci poți prelungi mult în jos notița.

5. Recordul personal a fost de 6 ore și 46 de minute de ecran pornit la un stand-by total de 23 ore și 19 min (atașez print screen), la o utilizare preponderentă pe wifi. Atunci cand am fost conectat la 4G, puteam să ajung la 15 % baterie cu doar 2,5 - 3 ore de ecran pornit al telefonului.

6. Funcția SECURE FOLDER este foarte utilă. Poți proteja conținut ori aplicații confidențiale, ori te poți folosi de SECURE FORLDER pentru a instala de două ori aceeași aplicație.

7. În general, toate funcțiile software (inclusiv cele de telefon sau sms, ori de setari sau galerie) sunt intuitive și pe un stil ușor accesibil celor care nu sunt familiarizați cu android-ul rulat de telefoanele samsung.


CONTRA

Nu iau în calcul bateria care putea exploda. A fost un defect care s-a manifestat la unele telefoane. Salut decizia Samsung de a înlocui întreg lotul, mai ales cu costul de imagine (cel financiar e inexistent, deoarece atunci cand telefonul costa 850 euro, sunt convins ca marja de profit este mare).

Însă, în urma celor 3 săptămâni de utilizare a telefonului pot evidenția aspectele negative întâlnite de mine:

1. Este inadmisibil ca la un smartphone din clasa business, să ai bug-uri software:

a) atunci când creezi un folder, în care adaugi mai multe fisiere care denumite sub forma 1. Popescu 2. Georgescu 3. bla bla 4 etc., până la 50 de exemplu, în urma sortării după nume (crescător sau descrescator), lista afișata va fi 1, 11, 12, 13, etc, 2, 20, 21, 23, 23, 24, etc, 3, 30, 31.

b) uneori (rareori, dar se întâmpla), după ce coborai bara de notificări pentru a dezactiva sunetul, iconul era inactiv - degeaba apăsam pe el, nu se întâmpla nimic. A trebuit să mă duc în setările de sunet pentru a comuta între sunet/vibrații/fără vibrații.

3, În privința alarmei, (probabil din dorința de a simplifica customizarea androidului prin touchwizz) s-a renunțat la funcția „alarmă inteligentă” (cea care pe telefoanele mai vechi îți permitea ca înainte de ora fixată pentru alarmă, cu 1 - 15 minute înainte, să pornească foarte, foarte, foarte încet niște sunete ale naturii, astfel încât trezirea să nu fie bruscă). Mi-e mi-a plăcut respectiva funcție. Acum o mai poți avea doar dacă instalezi aplicații terță parte.

4. Ecranul telefonului meu a avut 3 pixeli (sau poate grupuri de pixeli) morți, în zone diferite ale ecranului. Nu poți să îți cumperi Note7 și să ai pixeli morți. Cel mai simplu de verificat acest aspect este să formați *#0*# și să apăți butonul GREEN, astfel încât tot ecranul să fie verde, pe această culoare se observă cel mai bine orice punct negru.

5. Atunci când învârteam mufa de la căști în portul de 3.5mm, în căști se auzeau zgomote (interferențe), indiferent dacă ascultam sau nu muzică. Poate are legătură cu protecția la apă a portului.

6. Vechile S-note-uri (în cazul meu de pe Note3) nu pot fi editate în noua aplicație. Ele vor fi convertite și se vor deschide ca o simplă poză.

7. Air-comenzile S-pen-ului puteau fi mai bine dezvolatate/implementate. Am simțit lipsa funcțiilor mai vechi de pe seria Note, care îți permiteau să deschizi o serie de mini-aplicații desenând cu s.pen un patrulater pe ecran, care atunci când îl minimizai, devenea un floating window. Acum poți fie să profiți de viteza sporită de multasking comutând între aplicații, fie poți folosi funcția dual windows. De asemnea, poți încerca să îți formezi un obiciei folosind funcția GLANCE din meniul Air-comands.

CONCLUZIE:

Chiar și cu aceste puncte CONTRA, consider că Note 7 este printre cele mai bune smartphone-uri care pot fi cumpărate la ora actuală, având în vedere calitatea materialelor folosite, funcțiile softtware și funcțiile s-penului. Chiar și așa, procesorul exynos 8890 (sau snap dragon 820)  folosit va fi foarte curând depășit de performațele lui snapdragon 821. La fel, era grozav dacă Note 7 ar fi avut 6 GB ram, având în vedere că acesta va deveni standardul (deja există Asus zenfone 3 și Le Eco Pro 3 care folosesc SD821 și 6 GB RAM).



 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB Black


rating 4,68 din 5

142 review-uri
99% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S7 32GB Black


rating 4,23 din 5

9 review-uri
88% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S7 32GB Silver


rating 4,23 din 5

2 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3