Samsung Galaxy S II black

Samsung Galaxy S II


culoare


Black White
  rating 4,47 din 5
punctaj obtinut
din 60 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

emi5893 despre Samsung Galaxy S II black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

DESIGN SI CONSTRUCTIE

- Constructia telefonului, ca si in cazul precedentului, constituie un subiect predispus la pareri divergente. Si de data aceasta Samsung au ales sa mearga pe o constructie doar din plastic in incercarea de a reduce pe cat posibil greutatea aparatului. Unii, printre care si eu, ar putea stramba usor din nas la o astfel de decizie in cazul unui telefon cap-de-linie. La fel am strambat din nas si cand am fost confruntat cu optiunea de a cumpara un Galaxy S si nu m-am putut insela mai tare.

- Plasticul in care este imbracat Galaxy S II da cu adevarat impresia unui aparat scump, materialele par a fi de cea mai inalta calitate, iar telefonul se simte extraordinar in mana. In ciuda lipsei totale a metalului, senzatia pe care o lasi este impresionanta cel putin, totul este foarte bine imbinat, nu scartaie la o strangere mai puternica, iar capacul de pe spate, cu modelul in relief asigura o priza foarte buna a telefonului, spre deosebire de modelul precedent cu al sau spate lucios si alunecos. O singura observatie este ca acelasi capac din spate, dupa indepartare lasa o impresie mai putin sigura, fiind destul de flexibil. Pe de alta parte, asta inseamna si ca nu se va crapa in cazul unui soc mai puternic.


- Partea din fata este neagra, plana, semanand foarte mult modelul precedent. Cu telefonul stins, singurele elemente care deranjeaza armonia minimalista sunt butonul central si difuzorul, precum si logo-ul Samsung. Per total, constructia este una armonioasa, rezistenta si ofera o senzatie deosebita, atat ca si aspect, ca priza, ca greutate, totul pare a fi in echilibru, iar profilul subtire compenseaza marimea generoasa a display-ului. In ciuda lipsei metalului, Samsung Galaxy S II nu pare nici pe departe un aparat ieftin sau construit pe fuga.

DISPLAY SI BATERIE

- Un simplu review nu poate descrie cu acuratete senzatia primului contact cu display-ul acestui telefon. Samsung Galaxy S avea deja un display cu niste culori si un contrast uimitoare, dar suferea de mici neajunsuri, printre care configuratia tip PenTile a sub-pixelilor si o tenta rece a culorilor (chiar usor albastruie). Galaxy S II rezolva aceste probleme cu al sau display SuperAMOLED Plus, noua inventie a celor de la Samsung, care este pur si simplu uimitor. La o rezolutie de 800x480 de pixeli si o diagonala de 4.3" nu se poate lauda nici pe departe cu densitatea ecranului lui iPhone 4, dar in mod clar se poate masura cu el lejer in ceea ce priveste calitatea reproducerii culorilor, a contrastului si, mai ales, a nivelelor de negru. In concluzie, display-ul trebuie vazut pentru a realiza cu adevarat calitatea, dar in opinia mea este cel mai bun display la ora actuala pe piata.

- Bateria, in schimb, nu este unul din punctele forte ale acestui bolid, asa cum era probabil de asteptat, tinand cont de display-ul generos, dar si de pleiada de functii care pur si simplu te fac sa nu il poti lasa din mana. Aceasta a mentinut telefonul pe linia de plutire indeajuns de mult cat sa ajung acasa si sa il conectez la priza la o utilizare relativ intensa: ascultat muzica pe drum catre si inapoi de la birou, cateva apeluri si cateva jocuri si o doza moderata de navigare pe Internet si, bineinteles, permanenta conexiune cu serviciile Google (sincronizare contacte, calendar, mail) si sociale (Facebook, Twitter cu acutalizare la o ora). Probabil, ca si in cazul predecesorului, ca durata de viata a bateriei va fi oarecum imbunatatita dupa cateva update-uri de software. Totusi, in conditiile de fata, nu va asteptati sa scoateti mai mult de o zi din acest monstru mobil

PERFORMANTE SI DOTARI

- Samsung Galaxy S II se vrea a fi cel mai rapid smartphone la ora actuala si nu se dezminte. Nu cred ca am mai vazut pana acum un telefon ruland Android si miscandu-se atat de fluid cu software-ul din fabrica. Fara exagerare, pot spune ca procesorul din dotare isi face treaba cu varf si indesat, caci nu am simtit in niciun moment ca ceva ma tine in asteptare, nu am avut timpi morti sau momente de "gandire". Hardware-ul cu care producatorul l-a dotat include un procesor Samsung Exynos 4210 dual-core tactat la 1.2GHz cu core ARM Cortex A9, un GPU ARM Mali-400 si 1GB de RAM. In stilul caracteristic Samsung, memoria RAM este partitionata, GPU-ul si aplicatiile si serviciile de baza (serviciile de apel, conexiuni wireless, bluetooth, etc.) avand rezervate propria bucata (independent de si invizibil pentru utilizator), ramanand in cele din urma in jur de 450MB pentru aplicatiile celelalte. Fata de cei 120MB liberi pe care ii avea Galaxy S la o prima pornire, este o crestere binevenita.

- Sistemul de operare cu care aparatul vine preinstalat este Android 2.3.3 Gingerbread (aproape) cea mai noua versiune a binecunoscutului sistem de operare de la Google. Spre deosebire de HTC care au ales inca de la inceput calea re-cosmetizarii totale a sistemului de operare pana la punctul in care da senzatia unuia proprietar, Samsung a umblat doar in anumite puncte esentiale, atat cat sa si dea un aer distinctiv, dar fara a "sapa" prea adanc in meandrele Androidului. Interfata TouchWiz, binecunoscuta de la atat-de-popularul Galaxy S revine intr-o forma ceva mai aerisita (impresie ajutata si de diagonala ceva mai mare a display-ului), dar cu aceleasi elemente de baza, precum bara de scurtaturi din partea inferioara a ecranului si meniul de aplicatii indeajuns de iPhone-like incat ii faca orice dezertor al taberei Apple sa se simta ca acasa, dar indeajuns de personalizat incat sa aiba o identitate proprie.

- Printre imbunatatirile aduse interfetei TouchWiz se numara un sistem nou si mai intuitiv de organizare a widget-urilor, Samsung inlocuind meniurile normale Android cu un sistem ce permite vizualizarea concomitenta a listei de widget-uri si a ecranelor desktop, permitand o navigare mai usoara intre acestea si o organizare mult mai usoara. Acelasi lucru este valabil si la meniul de aplicatii, paginile putand fi rearanjate in ordinea dorita de utilizator, putandu-se adauga pagini noi si chiar foldere in cadrul meniului. Flexibilitatea pare sa fi fost cuvantul cheie in dezvoltarea noului TouchWiz.

- Samsung a decis sa includa si cateva functii mai mult sau mai putin utile, dar indeajuns de impresionante incat sa te tenteze sa le utilizezi macar ocazional. Multumita giroscopului integrat (pe langa accelerometrul deja obligatoriu la orice telefon de genul), se pot executa operatiuni precum marirea si micsorarea paginilor web prin apropierea/departarea mobilului in timp ce doua degete ating ecranul, sau schimbarea ecranului curent de desktop la organizarea widget-urilor prin aplecarea telefonului catre stanga sau dreapta.

- Browser-ul a fost si acesta mult imbunatatit, fiind nu doar mai rapid multumita hardware-ului superior, dar venind si cu cateva aditii de finete, precum posibilitatea de a face zoom-out pana la o vedere panoramica a tuturor paginilor deschise concomitent. Pentru devoratorii de multimedia, insa, cea mai interesanta functie va fi, probabil, posibilitatea (de asemenea urmare a hardware-ului puternic) de a reda filme 1080p direct in browser cu o fluiditate de invidiat. Iar Samsung s-au tinut de cuvant, performantele pe acest front sunt la inaltime.

Pe partea de conectivitate mi-a fost imposibil sa gasesc ceva care Samsung Galaxy S II sa nu puncteze. Telefonul este quad-band, functionand in retele GSM 850/900/1800/1900 si UMTS 850/900/1900/2100 si putand, astfel, fi folosit absolut oriunde in lume unde exista o infrastructura GSM. In termeni de conexiuni de date, HSDPA-ul este prezent si suporta viteze de pana la 21Mbps, iar HSUPA asigura viteze de upload de pana la 5.76Mbps. Pentru cei care prefera conexiunile WiFi celei de Internet Mobil, exista posibilitatea conectarii la retele 802.11a/b/g/n. In plus, acesta suporta si standardele DLNA, WiFi Direct si ofera posibilitatea folosirii telefonului ca si WiFi hotspot. Bluetooth este de asemenea prezent in varianta 3.0.

- Fiind un telefon cu veleitati multimedia, ne asteptam ca acesta sa asigure o calitate superioara a experientei audio-vizuale. Iar Galaxy S II nu dezamageste. Camera de 8MP este insotita, de aceasta data, si de un LED flash, destul de ok pentru poze in medii intunecate, dar, in mod evident, cu utilitate limitata. In conditii de iluminare corespunzatoare, insa, calitatea pozelor este extraordinara (pentru un telefon mobil), in timp ce calitatea filmarilor la rezolutie FullHD (1920x1080) nu lasa nicio preferinta nesatisfacuta in domeniul imagisticii. Telefonul inregistreaza fluent video 1080p la 30fps lasand departe in urma concurenta la acest capitol.

- Calitatea audio in casti este uimitoare, telefonul facand lejer posesia unui MP3 player inutila. Castile incluse in pachet sunt identice cu cele de la modelul vechi, de calitate superioara, dar o telecomanda pe fir ar fi fost binevenita, tinand cont de pretentiile mobilului in aceasta privinta. Player-ul de muzica permite (daca mai era cazul sa mentionez) crearea si editarea de playlist-uri, contine cateva preset-uri de egalizare si efecte spatiale, precum si suport pentru mod Dolby 5.1. Per total, o experienta audio aproape imbatabila in lumea telefoanelor mobile. Singurul care se apropie este iPhone-ul, unde experienta Apple pe piata playerelor transpare in interfata aplicatiei de muzica, in modul acesteia de organizare, in functiile pe care le ofera, iar aici atat Samsung cat si Google in general mai au de lucru pana sa ofere o experienta similara, desi sunt pe drumul cel bun. iPhone este, insa, puternic dezavantajat de calitatea indoielnica a castilor din pachet, aceleasi ca si cele incluse cu iPod-urile si de o calitate inadmisibil de proasta tinand cont de nivelul de pret in care ne invartim.

- Ca sa atingem, macar tangential, si functia de baza a acestui aparat, voi spune ca in convorbire calitatea audio este impecabila. Tra?iesc intr-o zona cu semnal slab spre foarte slab si acolo unde multe telefoane se chinuie sa mentina o conversatie, Galaxy S II se descurca admirabil, abtinandu-se de la a ma lasa sa vorbesc singur, ceea ce constituie un mare plus de incredere ce nu va va lasa la greu.

AVATARUL EVOLUTIEI

- Samsung Galaxy S II este un urmas de seama pentru Galaxy S, unul dintre cele mai bine vandute smartphone-uri ale anului trecut. Acesta continua cu aplomb fascinanta poveste de succes inceputa de Samsung anul trecut si este unul dintre putinele smartphone-uri de pe piata care se apropie si chiar egaleaza iPhone in termeni de timpi de raspuns ai interfetei, ai vitezei de reactie si a timpilor morti inexistenti. Cum probabil Apple va scoate cat de curand un urmas pentru iPhone 4, ramane de vazut la finele anului cine va fi rege al vanzarilor. Samsung va avea, totuai, un avans de cateva luni bune, asa cum are si fata de cel mai de seama concurent al sau din tabara HTC, anume Sensation. Acesta din urma aduce ca si noutate un ecran qHD (960x540), introdus initial de catre Motorola in modelul lor Atrix, dar este doar o unitate SuperLCD, ceea ce se traduce prin contrast redus, redare mai putin fidela a culorilor, precum si unghiuri de vizibilitate mai scazute decat bijuteria coroanei Samsung. Totodata, venerabilul HTC Sense a ajuns o imagine iconica, dar per total neschimbata de la HTC Hero incoace si deja se simte oarecum invechit, in ciuda imbunatatirilor constante aduse de HTC, precum si un consumator avid de resurse.


CONTRA

- Bateria destul de slaba, nu tine foarte mult.

- Aceeasi problema ca la restul terminalelor Samsung, preferinta pentru plastic.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S III mini alb


rating 4,35 din 5

16 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S III alb


rating 4,42 din 5

11 review-uri
63% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy Note II


rating 4,6 din 5

5 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3