Samsung Galaxy S5 White

Samsung Galaxy S5


culoare


Alb Albastru Auriu Negru
  rating 4,42 din 5
punctaj obtinut
din 101 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Ionut despre Samsung Galaxy S5 White


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Samsung dovedeste cu Galaxy S5 ca stie sa faca telefoane mobile din ce in ce mai bune, asculta doleantele utilizatorilor si ca a invatat o lectie sau doua de la principalul concurent pe segmentul telefoane mobile, Apple.

Designul s-a maturizat fata de ce am vazut anul trecut cu Galaxy S4, spatele de plastic fiind acum ‘dotat’ cu un model fin de puncte perforate, care arata destul de bine si ajuta foarte mult la capitolul aderenta. Eu personal nu as folosi in ziua de azi un telefon de top fara o carcasa, dar eu nu sunt cea mai indemanatica persoana, deci sunt cu siguranta subiectul in aceasta privinta.

La capitolul hardware sunt diferente notabile fata de modelul de top Samsung de anul trecut: procesor Snapdragon 801 mai rapid (performanta bruta si performanta grafica), un port de transfer si incarcare USB 3.0, o camera foto mai performanta, un ecran ceva mai mare si sensibil mai luminos, precum si cativa senzori noi, dintre care trebuie mentionat senzorul de amprenta din butonul Home si senzorul de puls plasat pe spate, sub camera foto.

La capitolul software avem de-a face cu cel mai noi sistem de operare Android, versiunea 4.4 KitKat, peste care Samsung a pus cea mai noua versiune Touchwiz, o versiune cu mai putin software nedorit (denumit si bloatware de unii) si un aspect vizual mai simplu, mai apropiat de ceea ce ofera Apple cu iOS 7. Asa se face ca din cei 16 GB de stocare interna avem disponibili spre utilizare peste 11 GB cand scoate telefonul din cutie. Se poate si mai bine, dar este un pas masiv peste cei 9 GB liberi pe Samsung Galaxy S4.

Aplicatiile Samsung urmeaza tendinta de integrare cu caracteristicile terminalului, iar accesoriile Gear Fit si Gear Neo 2 cu siguranta sunt un punct atractiv pentru utilizatorii high-tech si cei carora le place sa se laude putin in fata prietenilor. Veti scoate insa bani in plus din buzunar pentru acestea.

Camera foto a primit si ea o serie de imbunatatiri, de la un senzor mai mare, cu 16 megapixeli pana la modul de focalizare Phase Detection (intalnit si pe DSLR-uri).

Un mare plus pentru S5 il constituie capitolul autonomie, unde cu utilizare medie se vor putea obtine trei zile de utilizare fara prea mult efort. Bineinteles ca o utilizare in continua, cu ecranul pornit, va face ca bateria sa se descarce in mai putin de 12 ore. Modul Ultra Power Saving Mode il va putea de asemenea ajuta pe cei care au nevoie sa economiseasca energia cand sunt departe de priza si depinde de functionalitatea primara de telefonie a terminalului Samsung.

Ca o concluzie pot spune ca Samsung Galaxy S5 este unul din cele mai bune telefoane cu Android ale momentului. Nu veti da gres daca il veti achizitiona. Iar daca sunteti obisnuit cu telefoanele Samsung, cu siguranta va veti descurca de minune cu noul Touchwiz. Nici cei care vin de pe alti Androizi nu vor avea probleme de acomodare cu S5, ceea ce este un lucru foarte bun pentru cei care nu vor sa-si baga capul cu invatarea unui nou sistem de operare.


CONTRA

Daca e sa ma leg de constructia lui Samsung Galaxy S5, singurul lucru care ma deranjeaza este ca telefonul a crescut in dimensiuni si greutate. S4 era deja un telefon mare, chiar si pentru cei cu degete lungi. Din pacate Samsung Galaxy S5 se apropie incet incet de Note 3.

Si apoi mai este aspectul vizual, cu un design si constructie inferioare in opinia mea lui HTC One (M7 si M8), fata de care S5 pare un produs mai putin premium. Aceasta este insa o opinie subiectiva, care nu afecteaza concluzia acestui review.

La capitolul software, desi S5 sta mai bine ca S4 in ce priveste cantitatea de software preinstalat, parca tot sunt prea multe procese care ruleaza pe telefon in acelasi timp. Multe aplicatii se pot opri (Disable), ca sa nu ocupe resurse, dar spatiul ocupat nu se poate elibera prin dezinstalare.

In plus as fi dorit sa vad suport pentru stiluri vizuale diferite, verdele de fundal ales pentru noul Touchwiz nefiind tocmai placut gusturilor mele.

Despre camera foto, amintita la PRO-uri, pot spune ca diferentele de viteza sunt foarte putin sesizabile fata de S4, iar uneori focusul acela rapid mai da gres, pozele iesind usor nefocalizate. Totul se poate rezolva insa cu putin rabdare: incadrati obiectele pe care le fotografiati, tineti-va respiratia si apasati pe ‘tragaci’. La lumina slaba tot iPhone-ul 5S va face poze mai bune. Ziua insa Samsung Galaxy S5 nu prea are rival.

Pretul de pornire, de peste 3000 lei este cu siguranta unul din punctele negative ale lui S5, dar cum s-a intamplat si cu generatiile anterioare, acesta va scadea simtitor in lunile de dupa lansare, deci rabdarea chiar va poate salva cativa bani la pusculita.



 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S5 4G+ Gold


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 4G+ Gold

Samsung Galaxy S5 mini


rating 3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Galaxy S4 mini alb


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3