Samsung Galaxy S5 White

Samsung Galaxy S5


culoare


Alb Albastru Auriu Negru
  rating 4,42 din 5
punctaj obtinut
din 101 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

bogdan despre Samsung Galaxy S5 White


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

     Galaxy S5 este primul smartphone cu camera de 16 megapixeli, 5312 x 2988 pixeli, care utilizeaza tehnologia ISOCELL, noul senzor Samsung de 1/2.6 inch cu marime a pixelilor de 1.12 microni, dual Shot - poate capta simultan foto si video, geo-tagging, touch focus, detectie automata a fetei si a zambetului, stabilizare optica a imaginii, HDR , care produce imagini mai clare, mai detaliate, avand cu 30% mai multa sensibilitate la lumina, imbunatatind semnificativ calitatea imaginilor obtinute în zone umbrite sau pe timp de noapte fara modificarea culorilor naturale. Pozele obtinute redau o paleta mai bogata de culori si mai multe detalii, posibile datorita reducerii zgomotului digital, sistemul de focalizare este foarte rapid - Fast Auto Focus , poate focaliza in doar 0.3 secunde, bazat pe detectie de faza, cum au aparatele foto DSLR si unele mirrorless.

     Fotografiile facute ziua au culori realiste, nivel crescut de detaliu si luminozitate buna. Camera vine cu blitz LED singular, destul de puternic si de o camera frontala de 2 megapixeli.
     Camera vine cu deschidere F/2.2, lungimea focala este de 4.8 mm în loc de 4.24 mm cat avea predecesorul.
     Interfata camerei lui S5 este destul de prietenoasa. Sus in stanga avem optiunea pentru camera frontala, in mijloc putem plasa 3 optiuni/setari personalizabile. Cele standard sunt Selective Focus si HDR. Selective Focus face o fotografie apoi avand posibilitatea sa focalizati obiectul din fata sau pe cel din spate. HDR-ul se realizeaza rapid si eficient.

      In zona Settings din camera lui S5 gasim optiuni de la marimea fotografiei (5312 x 2988 maxim în 16:9) la captura in rafala, stabilizare a imaginii, detectare faciala, ISO (pâna la 800) si metering (center/matrix/spot). Avem si optiunea Tap to Take Picture.
Sus în partea dreapta a UI-ului camerei gasim acele Moduri speciale de fotografiere, printre care;
- modul automat este cel mai simplu si eficient mod care face fotografii clare , detaliate – este modul care l-am folosit cel mai des si m-a multumit pe deplin.
- mod dual-camera in care te poti insera in orice poza, aparand o poza mica sub forma de timbru care este foarte funny.
- mod infrumusetare fata pentru a face fotografii portret fara defecte, scoate toate ridurile, cosurile si impuritatile de pe o fata detectata de camera, sau Shot + Mode
- mod Tur virtual care, propriu-zis, este Photosphere de la Google, dar în termenii Samsung. Acest mod mi se pare cel mai impresionant, tur care presupune ca iti creezi o imagine panoramica dinamica, chiar la 360 de grade daca doresti. Apoi, ai panorama clasica, 2D si care functioneaza destul de bine. E in special util acest mod cand vine vorba de peisaje.
- mai exista fotografia de actiune care presupune ca surprinzi o miscare rapida in mai multe ipostaze . Functioneaza relativ bine, dar sunt situatii cand pozele nu sunt foarte reusite.
- Are o gama dinamica buna, poti regla daca face spot metering sau pe tot cadrul, setezi daca vrei sa declanseze cand atingi ecranul (daca nu ai buton dedicat), iar acea autofocalizare este exceptionala. Camera foto per total e foarte rapida, cel mai lung timp în care astepti e cand o pornesti.
      Calitatea imaginii se va imbunatati si mai mult atunci cand activam High Dynamic mode ( HDR ). Se uniformizeaza imaginile, se produc culori realiste, obtinem imagini cu aspect real si nu suprarealistic. Efectul HDR este destul de subtil, reorienteaza imaginile cu ajutorul software-ului, asa ca nu este destul de rapid, obtinand doua puncte de focalizare , dar efectul general este impresionant . Avem o claritate destul de buna si pentru cadrele nocturne, un blit puternic, dar sursele de lumina sunt usor estompate in fotografii, avand parte si de destul de mult zgomot.
      Dupa ce terminam de facut pozele, le putem edita folosind mai multe setari si modificari, de la Enhance la rotire, crop si resize, dar si schimbarea de contrast, saturare, luminozitate, temperatura, nuanta si setup-ul verde/rosu/albastru. Putem adauga numeroase efecte si inlatura defectele faciale si efectul de ochi rosii. Cel mai mult mi-a placut efectul de vintage sau portrait.
       S5 este capabil sa inregistreze 3840 x2160 (16:9) rezolutie UHD - 4K rezolutie video , desi în prezent televizoarele 4k sunt destul de scumpe pentru un cumparator de rand . Cu toate acestea, calitatea a crescut vizibil în conditii de iluminare buna. Putem filma si full HD si HD . Ca optiuni in settings avem filmare normala, filmare slow motion, fast motion si smooth, adica la 60 FPS. De asemeni avem foarte multe setari stabilizare video, audio zoom, efecte (vignette, vintage, sepia, cartoon, fisheye), timer, blitz, remote view finder, balansul de alb, expunere, control vocal si ghidaj. Filmeaza 4K la fel ca atunci cand filmeaza full HD, redarea este cursiva si atunci cand filmam 4K avem si zoom digital de 4x, in caz ca vrem sa aducem ceva mai aproape.
      Modul HDR, functioneaza si în video, obtinand o expunere buna si a locurilor umbrite si a celor iluminate. Pe langa stabilizarea imaginii, care functioneaza decent avem si defocalizarea accentuata a fundalului unui obiect pe care vrei sa-l scoatem in evidenta. Fundalul este defocalizat mai mult, dar si linia dintre obiectul focalizat si fundal se vede mai pronuntat. Asta daca te uiti atent. Calitatea videoclipurilor este extraordinara, e mai mult decât decenta filmarea, focalizeaza foarte repede, produce 4K, practic, ai la dispozitie de patru ori mai multe informatii, detalii. iar optiunile pentru captura video nu lipsesc nici ele.

      Nu in ultimul rand pozele si inregistrarile video pot fi sharate si vizualizate pe televizorul de acasa atata timp cat aveti un router wirelless instalat.
      In concluzie, este cu adevarat un „monstru“ foto si video, neavand nevoie de o camera profesionala pentru a face poze pretentioase sau pentru a filma HD , pentru un utilizitor normal este mai mult decat suficient, ar fi alegerea perfecta pentru oricare dintre noi atat timp cat ne-am permite sa cumparam acest smartphone.


CONTRA

- lipsa unui ecosistem de aplicatii potrivite acestei camere impresionante
- filmarea nocturna impresioneaza foarte mult
- camera foto este incadrata de un inel si geamul din fata senzorului este cu putin sub linia acestuia, intreg ansamblul iese în afara carcasei, iar asta poate duce la zgarieturi.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy S5 4G+ Gold


rating 4 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 4G+ Gold

Samsung Galaxy S5 mini


rating 3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Galaxy S4 mini alb


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3