Samsung Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover 2


  rating 3,83 din 5
punctaj obtinut
din 6 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Augustin despre Samsung Galaxy Xcover 2


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Cea mai interesanta parte a acestui device este ca iese din tiparul Samsung-urilor actuale cu design rasuflat si banalizat. In ziua de azi cand orice Samsung arata ca un S3 in diferite proportii, forma lui Xcover 2 reprezinta o bine-meritata intrerupere a tiparului.

Desi este un telefon destinat celor cu apetit pentru aventura, nu va face pe nimeni de rusine din punctul de vedere al performantelor. Binenteles, Xcover 2 nu e varful de gama in domeniul tehnologiei mobile, insa poti sa te prezinti cu el in orice context, fara a te simti amenintat de capacitatile unui S4 la masa de langa tine. Un procesor dual core de 1 ghz. si 1 gb. ram sunt mai mult decat suficienti pentru aplicatii comune si marea majoritate a jocurilor.

Ecranul, dupa parerea mea, merita o mentiune aparte. Desi este LCD si nu AMOLED, deci nu reprezinta ultimul salt tehnologic si calitativ din punct de vedere al imaginii, isi face treaba cu brio, ofera imagini si clipuri super-clare, demne de anul 2013. Nici rezolutia de 480x800 nu lasa sa se strecoare pixeli rataciti in campul vizual al utilizatorului, totul este fluid si natural.

Constructia extra-grip, cu santuri si striatii iti ofera increderea si siguranta de a manevra aparatul fara frica permanenta ca il vei scapa sau va aluneca. Acest aspect este in special folositor celor care fac primul pas catre lumea smartphone-urilor de noua generatie, nu doar celor cu veleitati de aventurier, cei din urma reprezentand targetul de baza al telefonului.

Multi se plang de claim-urile coreenilor, si pretind ca telefonul nu ar fi atat de rezistent pe cat este prezentat in reclame si review-uri. Eu personal l-am scapat pe podea de la un metru inaltime, l-am introdus in apa, si rezultatul este ca telefonul nu a acumulat niciun semn de pe urma acestor "dovezi de afectiune" din partea mea. In gama de pret data, telefonul in cauza se adreseaza mai mult celor care sunt pe drum toata ziua, lucreaza in conditii vitrege sau sunt mai neglijenti cu telefonul. Sigur, Samsungul este dispus oricand de o balaceala in izvor de munte sau val de mare, dar astea sunt aspecte secundare ce nu reflecta in totalitate caracterul telefonului.


CONTRA

Cel mai ridicol si rusinos lucru la Xcover 2 este lipsa unui senzor ambiental de lumina, Intr-o lume in care pocket pc-urile de mai bine de 10 ani in urma ofereau senzori de lumina, carenta lui Xcover pare de neiertat, cu atat mai mult cu cat se presupune ca va fi folosit cu precadere in aer liber, unde luminozitatea se schimba in functie de conditiile meteorologice si momentele zilei. Rusinea este spalata cu posibilitatea reglarii manuale a contrastului, din meniul Setari, foarte accesibil, ca la toate androidele de altfel. Desi spuneam mai sus ca ecranul ofera performante bune, trebuie sa mentionez ca gradul maxim de contrast este mult prea scazut pentru zile insorite in aer liber.

O alta dezamagire a fost memoria interna, care promite patru gigabiti de spatiu, insa ofera userului mai putin de sfert din acea cifra. Consolarea o reprezinta slotul micro sd, ce suporta cardul de capacitate mare, si o viteza de acces in ton cu tehnologia din ziua de azi.

Constructia telefonului este robusta si cu nivel ridicat al finisarilor, insa marginile par sa imite metalul, si nu sunt convins ca sunt autentice. De asemenea, sloturile de incarcare respectiv casti puteau fi mai elegant si mai eficient mascate. Am inteles ca un telefon subacvatic va avea usite de protectie pentru mufe, dar acestea doua puteau fi unite sub o singura cupola mai rezistenta. Telefonul are cate o intrare cauciucata la ambele extremitati pe lungime, si sunt convins ca in urma unei utilizari intense ele se vor rupe, lasand device-ul cu un handicap major in ceea ce priveste capacitatile sale de aventurier.

Ca si ultima mentiune, personal pe mine ma dezamageste lacuna acestui smartphone cand vine vorba de redarea clipurilor full HD. Galaxy S2 poate face acest lucru, si tehnologia ar fi fost suficient de accesibila incat sa fie implementata si la acest telefon.

Per total insa, consider ca atu-urile lui Xcover 2 aduc mult si compenseaza din plin carentele sale, oferind utilizatorului o experienta placuta, intuitiva si ridicata din punct de vedere calitativ, la un pret corect. Eu il recomand oricui.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Samsung Galaxy Core 4G alb


rating 4,33 din 5

5 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy Trend Lite


rating 4,5 din 5

8 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Samsung Galaxy S4 mini alb


rating 4,33 din 5

1 review
100% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3