Sony Ericsson ELM Black

Sony Ericsson ELM


culoare


Black Rose
  rating 4,1 din 5
punctaj obtinut
din 87 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

anca_chesaru despre Sony Ericsson ELM Black


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Un telefon excelent la un pret imbatabil (39E cu prelungire abonament de pe orange.ro. la magazin imi cereau 321RON, adica dublu!!!).

Desi are sistem de operare propriu si pe o interfata bazata pe flash, telefonul se misca excelent in meniuri si este capabil de mutitasking adevarat. Poate rula simultan atat aplicatii java, catżaplicatiiżflash.

Browser-ul inclus se misca acceptabil si stie auto-rotate, dar pentru o viteza buna recomand Opera Mini. HSDPA-ul se simte cu adevarat HSDPA, nu ca la vechiul Nokia E51... La fel si Wi-fi-ul, telefonul descarca mult mai repede decat vechiul E51, desi amandoua sunt certificate 802.11 b/g. In plus, browserul integrat stie sa porneasca navigarea automat pe wi-fi daca sunteti intr-o zona cu semnal al unei retele salvate in telefon.

Camera foto face poze foarte bune la exterior, la interior este rezonabila. De multe ori selectarea optiunii auto-correct face minuni in conditii de lumina slaba. O nota buna si pentru butonul de declasare cu doua pozitii - focus si declansare - care se disting foarte bine la apasare.

Telefonul este splash resistent, deci nu trebuie sa va speriati daca va prinde ploaia vorbind la telefon.

Tastatura desi nu arata cine stie ce, este foarte precisa si usor de folosit si de cei cu degete mai mari. Este aproape imposibil sa apesi 2 taste datorita formei ergonomice a acestora.

Bateria tine aproximativ 4 zile cużputinażnavigatie si vorbit normal (~1-3 ore). Mentionez ca il tin pe 2G in mod obisnuit si numai cand vreau sa descarc fisiere mari sau sa vad un clip pe youtube comut pe 3G. Apropo: youtube merge excelent atat pe HSDPA cat si pe Wi-fi. Asta cu conditia ca telefonul sa fie setat la internet streaming pe Orange Internet si nu pe Orange World cum vine default.

Am primit la prelungire si o pereche de boxe stereo care se aud foarte bine. Probabil nu le voi folosi decat o data pe an, dar daca e gratis, cu placere .


CONTRA

Prea multe de reprosat nu am, dar ar fi cateva neajusuri:

1. Software-ul branduit Orange a eliminat functia de Noise Shield, una din cele mai importate ale acestui telefon: "asculta" zgomotele cu un microfon amplasat pe spatele carcasei si reda in casca un semnal in antifaza pentru a anula zgomotul. Astfel poate fi folosit cu success in zone aglomerate cum ar fi restaurant, club, metrou etc. Ma voi prezenta la service dupa sarbatori pentru resoftare.

2. Pe GPS dureaza cam 3 minute pana la conectarea pe sateliti, deci destul de mult. Foarte important de precizat este ca ambele aplicatii GPS incluse: Google Maps si Wisepilot au nevoie de conexiune la internet pentru descarcarea hartii. Pentru cei care il folosesc in tara si optiune internet nu este o problema, dar daca mergeti in afara tarii trebuie sa instalati un navigator GPS Java, cum ar fi We Travel (in momentul de fata aplicatia e gratuita).

3. Pentru conexiunea cu calculatorul/castilor are mufa proprietara Sony Ericsson. Asta inseamna bani in plus dati pe cablu (nu vine inclus in pachet), precum si casti SE sau adaptor mufa SE - jack 3.5inch.

4. Telefonul pare bine inchegat, dar capacul spate scartaie in anumite zone. Fiind splash resistant ma gandeam ca va fi mai bine inchegat.

Cażo concluzie telefonul merita banii (cei 144RON pe care i-am dat la prelungire abonament cu 2 ani), iar suita de aplicatii cu care vine si cea descarcabila de pe site-ul SE este suficienta pentru a-l ierta de lipsa sistemului de operare. Ce sa mai, un adevarat best-buy!

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

simonikka2008 pe 29.01.2011 20:02

nu merge calcul de date de la alt SE?

de ex cel de la w910i?



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Nokia 2220 slide graphite


rating 3,25 din 5

9 review-uri
55% dintre utilizatori recomanda

ZTE S302


rating 3,78 din 5

36 review-uri
80% dintre utilizatori recomanda

LG GT400


rating 4 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3