Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

review Orange Smartphone Tester - topic hardware & design
smartphone tester Mihai despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general

Telefonul se prezinta intr-un pachet destul de simplu unde regasim telefonul, cablul de date/alimentare, alimentator, casti si o serie de manuale.

HTC 8X este unul din putinele telefoane cu Windows 8 Phone disponibile in acest moment. Carcasa este subtire si curbata la margini, pe spate este cauciucata pentru a nu aluneca, si in ciuda faptului ca este un dispozitiv de marime mare el pare a fi subtire si mic putand fi usor tinut in mana si utilizat. Calitatea materialelor este impecabila, fiind foarte solid si compact. Ecranul este mare de 4.3 inchi si luminos avand unghiuri de vizualizare foarte bune chiar si in lumina puternica iar rezolutia 720 x 1280 pixeli este optima pentru aceasta dimensiune.

Telefonul are un procesor puternic 1,5GHz DualCore care pe tot parcursul utilizarii a oferit performante foarte bune, sistemul de operare fiind optimizat pentru acesta. Ruleaza fara probleme ultimile jocuri aparute, procesorul Dual-core fiind asistat de placa video Adreno 225.

Pe partile laterale ale telefonului se regasesc: un slot similar cu cel prezent la telefoanele celor de la Apple pentru indroducerea MicroSim-ului, butoanele pentru camera, control volum si butonul de oprit/pornit. Toate butoanele sunt usor de apasat oferind un feeling placut la atingere dar in acelasi timp si un feedback ferm.

Telefonul este foarte fluid in utilizare fiind special conceput pentru sistemul de operare Windows 8 Mobile. Interfata este similara cu varianta anterioara a acestui sistem, fanii Microsoft neavand nevoie de prea multa adaptare in utilizare.

Sistemul de operare impresioneaza prin simplitate si usurinta acesarii tuturor facilitatilor. HTC 8X vine preinstalat cu Office (permite deschiderea fisierelor office uzuale), navigatie, utilizand aplicatia Maps si alte aplicatii de socializare. Magazinul de aplicatii nu se ridica la dimensiunea concurenilor, insa Microsoft promite extinderea numarului de aplicatii, inclusiv gratuite.

Camera de 8MP face poze clare, filmeaza 1080p, insa pe parcursul testelor am observat o intarziere in focalizare. Pe langa acestea camera vine cu o rezolutie de 3264x2448 pixeli, cu autofocus, LED Flash, autofocus continuu, iar camera secundara de 2MP cu functie Face Traking.

Pe 3G si WiFi browsingul este realizat fluid, paginile se incarca repede pe browserul integrat Internet Explorer dar prezinta dezavantajul lipsei suportului Flash. Toate paginile testate s-au incarcat rapid, serviciul de videostreaming si audiostreaming fiind imediat accesat prin Media Player. Singurul dezavantaj sesizat poate fi neceistatea apasarii pe butoanele forward si rewind din Media Player atunci cand vrem sa accesam o anumita parte a videoclipului online de pe YouTube, neputand selecta direct din bara de play. Totodata si imposibilitatea vizualizarilor videoclipurilor urcate de VEVO pe youtube.

Telefonul vine cu functia Beats Audio ce se activeaza automat odata cu introducerea castilor si ofera o experienta deosebita audiofililor, insa nu este disponibila pentru difuzorul telefonului. In plus 8X are spatiul de stocare limitat la 16Gb, dar poate fi extins prin stocarea virtuala in SkyDrive oferit de Microsoft astfel telefonul intrand in mediul cloud.

In final HTC Windows Phone 8X reprezinta o alegere foarte echilibrata pentru fanii acestei marci, iar sistemul Windows 8 ofera simplitate in utilizare.


PRO
  • Procesor Dual-core 1.5 GHz Krait
  • Camera foto 8 MP
  • 16 GB memorie interna
  • Functia Beats Audio
  • Autonomie ridicata – acumulator Li-Ion 1800 mAh

CONTRA
  • Lipsa slot pentru microSD
  • Bateria nu poate fi schimbata
  • Marketplace subdezvoltat fata de comptetie

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

alinman88 pe 07.02.2013 21:53

Un smart care foloseste Microsoft Windows Phone 8. Prefer androidul, datorita multitudinii de aplicatii in care e imposibil sa nu gasesti ceva ce cauti. On rest nu e cu nimic  superior fata de cele din categoria lui. Merita exact cele 3 stele.

mihaitro pe 26.01.2013 11:12

Un telefon interesant.

diabolick_superior pe 05.12.2012 22:57


vnoemi ,Mihai se refera la faptul ca nu ai acces la baterie ,sa o scoti sau sa o schimbi.Nu e o problema grava avand in vedere tehnologia bateriilor din aceasta epocasmiley

vnoemi pe 05.12.2012 16:55

ce inseamna ca bateria nu poate fi schimbata?

¿

mmuntean pe 03.12.2012 06:33

@cristian.voiculescu Da telefonul suporta LTE 700 MHz Class 17 / 850 / 1700 / 1900 / 2100, dar pana in momentul cand Orange va oferi o retea LTE nu vom putea sti daca merge sau nu. Oricum, nu cred ca asta e un factor decisiv in ceea ce priveste telefonul asta.

mike_yo pe 29.11.2012 12:05

Camera are focalizare continua, un plus fata de celalalte camere de pe smartphone-uri



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3