Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

review Orange Smartphone Tester - topic hardware & design
smartphone tester meekee3 despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Dupa cateva saptamani de utilizare am ramas placut impresionat de modul in care cei de la HTC au reusit sa pastreze nivelul de performanta regasit pe modelele anterioare cu sistem de operare android intr-un telefon cu o noua varianta de Windows mobile, dar si cu un nou design .

¿

Concluzia aceasta a venit ca urmare a testarii principalelor functionalitati/carcateristici menite sa confirme faptul ca acest model este un Smartphone de top.

¿

Cel putin cele pe care le consider imperios necesare pentru a te bucura pe deplin de un astfel de telefon.

¿


¿

Manevrabilitatea a fost prima verificata. Cu o carcasa eleganta si o dimensiune optima pentru utilizare, telefonul poate fi manevrat foarte usor. Suprafata mata din policarbonat de pe spate a contribuit considerabil la stabilitate in utilizarea telefonului.

¿

Ceea ce consideram un minus la inceput – butoanele de switch-off si volum nu foarte bine conturate – a devenit destul de repede un avantaj : telefoanele utilizate inainte mi se deblocau foarte des in buzunar, ceea ce nu mi s-a intamplat deloc cu acest telefon.

¿

Un alt mare plus vis-a-vis de design : ecranul Gorilla Glass 2 este chiar rezistent – dupa cateva saptamani de utilizare fara protejare excesiva nu are nici-o zgarietura

¿


¿

Procesorul si experienta de utilizare internet

¿

Procesorul dual core de 1.5 GHz, memoria RAM de 1GB dar si reteaua dual-carrier si-au facut treaba perfect : chiar si incarcarea unor pagini cu foarte multe imagini (desktop version – exista in setarile browser-ului optiunea de a alege ce tip de pagina sa incarce ) nu a durat mai mult de 15-20 secunde.

¿

Am mers mai departe si am incercat o aplicatie de testare viteza download/upload pentru a vedea cat de bine se comporta – rezultatul : viteza download de peste 19 Mbps, upload aproape 4 Mbps undeva in zona Tineretului, Bucuresti, iar la metrou, Piata Victoriei, una dintre cele mai aglomerate zone din Bucuresti, rezultatul a fost de 12 Mbps download respectiv 2,43 Mbps upload.

¿

Din pacate, nu exista inca posibilitatea setarii unui alt Default search browser decat Bing-ul, care din pacate mai are mult pana la a-ti reda rezultate relevante. Insa am rezolvat si aceasta problema – accesez orice browser alternativ, apoi il adaug in tile-urile din homescreen.

¿

Un detaliu interesant legat de Internet Explorer : permite deschiderea a pana la maxim 6 tab-uri care sa fie disponibile simultan – o metoda foarte buna de a reduce din incarcare si a optimiza utilizarea.

¿

In ce priveste comportamentul catorva dintre cele mai des utilizate aplicatii de acces internet si de socializare?:

¿

-?Youtube – poate fi utilizat deocamdata doar in varianta web based, insa functioneaza fara intarzieri incarcare. Pe market puteti gasi o varianta denumita YouTube Downloader care va permite sa descarcati clipuri pentru a le vizualiza oricand

¿

-?Deezer – o aplicatie foarte foarte utila, despre care o sa va dau mai multe detalii la partea de utilizare multimedia si care contine inclusiv cateva canale radio

¿

¿Facebook – incarcare instantanee, cu toate optiunile regasite pe orice alt sistem de operare. Ecranul Super LCD2 de 342ppi ofera o experienta foarte placuta de vizualizare poze

¿

-Maps – din punctul meu de vedere la fel de utila ca si Google Maps, se actualizeaza foarte repede si mai mult decat atat ofera posibilitatea de descarca si utiliza offline harti pentru orice zona din Europa, Africa, Asia, Australia si America de Nord, Centrala si de Sud

¿

HTC Weather – la acelasi nivel de utilizare ca si celelalte modele HTC, cu alternativele AccuWeather sau Weather Channel disponibile pe market

¿

Accesul in orice aplicatie sau joc instalat este instant , fara lag-uri, si ,cel mai important pentru mine, fara a bloca telefonul. Chiar si supraincarcat - la un moment dat mai aveam doar vreo cativa Mb liberi din cei 16GB disponibili)

¿


¿

Utilizare multimedia si office

¿


¿

Detaliile de genul ecran HD, cu concentrare de 342ppi, camera principala de 8Mpx(3264x2448) respectiv cea secundara(wide angle) de 2 Mpx, filmare Full HD(1920x1080) contribuie la o experienta vizuala de top. Cu o contributie de necontestat din partea senzorului BSI in conditii de luminozitate scazuta si a focalizarii continue(foto/video).

¿

HTC Photo Enhancer-ul preinstalat iti ofera 14 tipuri de efecte daca un esti multumit de setarile selectate inainte de face poza.

¿

Sunetul Audio Beats completeaza auditiv aceasta experienta. Castile din pachet, regasite si la alte modele HTC anterioare, sunt de o calitate superioara .

¿

Muzica este oricand la purtator, fie ca folosesti memoria interna de 16gb, fie ca o accesezi pe Deezer. Aceasta aplicatie iti permite sa asculti muzica nelimitat, iar daca folosesti un abonament Orange ai posibilitatea de a plati taxa prin intermediul facturii. Daca nu ai cumva un abonament care sa aiba inclus acest serviciu. Mai mult decat atat, daca vrei o schimbare de beat, ai o lista intreaga de posturi radio disponibile, grupate de 9 categorii. Player-ul telefonului este foarte usor de utilizat si datorita stilului minimalist interactiunea se limiteaza la doar cateva “click-uri”.

¿

Ce mi s-a parut interesant este ca ofera acces integrat la orice aplicatie instalata ce ofera astfel de servicii audio-vizuale (gen Deezer, Youtube), iar player-ul integrat ofera si un mic preview al urmatoarelor 3 melodii

¿

Pentru orice altceva ai Sky Drive, care-ti ofera posibilitatea de a-ti salva si utiliza de pe orice device cu acces la internet informatiile de pe telefon in limita a 7GB (aplicatii, setari, mesaje text si poze)

Pe partea de Office telefonul are suita de XLS, DOC si PPT, PDF reader, OneNote-ul dar si calendarul ce poate fi sincronizat cu mailul personal si/sau office precum si cu profilul de facebook.

¿

¿

¿

¿

Sistem de operare

¿


¿

Ma bucur ca cei de la HTC au reusit sa integreze atat de bine Windows Mobile 8 pe acest telefon, pentru ca eu unul sincer m-am plictisit de bug-urile din ce in mai des intalnite pe android. Windows-ul pe mobil in linia propusa de cei de la Microsoft reprezinta o optiune de luat in considerare pentru utilizatorii care doresc un telefon care sa nu se blocheze.

?

Faptul ca Windows Market-ul nu are atat de multe aplicatii este un minus comparativ cu Play market sau iTunes store, insa este doar inceputul. Pentru cine foloseste d?j? acest sistem de operare recomand Windows Mobile Insider - veti gasi cateva tips&tricks; utile

¿

Toate acestea sunt motive pentru care consider ca in sfarsit avem un telefon si din gama windows mobile care poate fi potrivit atat pentru cineva care cauta rapiditate in utilizare, dar si un aspect deosebit.

¿

Si pentru ca am mare incredere in ei sunt deja fericitul posesor si al unui laptop cu varianta Windows 8 . Iar sincronizarea acestuia cu telefonul functioneaza impecabil.

¿

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3