Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

scarlatescumircea despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Unboxing-ul e o operatiune rapida si usoara, nu ai de introdus decat un sim si 8X-ul este gata. Carcasa unibody te scuteste de a monta bateria (e adevarat ca nici nu o poti inlocui atunci cand va ceda ceea ce se va intampla probabil in maxim 2 ani) iar aspectul general al telefonului este…suprinzator de frumos.
Marturisesc ca initial materialele de prezentare gasite pe net pareau sa prefateze un telefon prea colorat pentru gustul meu dar experienta hands-on (cel putin pe aceata culoare albastra) este placuta. Colturile ascutite si carcasa mata ii dau un aspect neasteptat de placut chiar si pentru un telefon “de business”. Tot la capitolul aspect e de remarcat ca spatele telefonului nu “retine” imediat amprentele ceea ce e un plus fata de S3, de exemplu (al carui capac de plastic din spate nu “se potriveste” deloc" />). Exista 3 butoane embeduite in display (compromis intre cei ce vor si 1-2 butoane fizice si cei ce vor “all-on-screen”); chit ca nu exista o sentinta definitiva a userilor in aceasta privinta nu pot spune ca mi-ar fi lipsit aceste 3 butoane dar nu sunt nici deranjante. Vin la pachet si asta e" />

Poate cea mai placuta surpriza pe care ti-o face acest telefon este evolutia sistemului de operare fata de alte versiuni de Windows. Oricine s-a jucat cu telefoane mai vechi stia ca sa “telefonezi” cu Windows era o experienta chinuitoare. De la procesorul sugrumat pana la modalitatile grele de sincronizare cu alte sisteme si aplicatii, totul parea facut impotriva utilizatorului de smartphone si mai degraba arata ca o slaba adaptare a sistemului pentru PC (bine gandit altfel) catre un device care nu era deloc pretat pentru el. 8X-ul te face sa uiti de toate acestea, nu mai ai acea impresie de ani 90 cand te uiti la ecran…
Ca experienta personala, e primul smartphone sau tableta pentru care nu am avut nevoie sa caut instructiuni online pentru sincronizarea de contacte sau email, ceea ce spune totul.
Telefonul se misca foarte foarte rapid, functiile sunt asezare logic pentru un utilizator de Android sau chiar iPhone (si chiar daca unele nu le vei gasi imediat, intuiesti repede unde sunt).
Homepage-ul telefonului nu permite adaugarea de widget-uri dar exista “tiles”, mai mult decat suficient. Astfel utilizatorii de Android vor gasi parte din functionalitatea dorita iar iPhone-lovers oricum nu sunt incantati de orice inseamna widget deci… e ok" />

Desigur, fara pretentii de aparat profesional dar cu pretentia de a inlocui multe din camerele compacte, 8X-ul face poze decente, are o serie de filtre mai mult sau mai putin utile (ca mai orice smartphone)


8X are un Internet Explorer cu care nu cred ca vreun programator web e prieten (bine, poate de la 9 in sus lucrurile vor sta mai bine) dar e ok pentru un broswer mobil. Nu am stat sa fac studii comparative cu alte browsere disponibile la download, dar pentru site-urile pe care intru mai des…s-a comportat similar cu Chrome-ul de pe S3


Redare audio si video: stralucirea ecranului e ceva mai puternica la 8X decat la S3 (daca sunt setate la maxim) insa nu am remarcat acest lucru cu adevarat decat foarte rar si nu as puncta nimic in plus sau in minus aici. La sunet insa 8X nu mi s-a parut atat de bun pe cat i se face reclama, iar forma castilor standard cu care vine nu e chiar cea mai fericita (cel putin din urechile mele castile au alunecat intr-o fericire).


Concluzie:

Daca folositi un telefon de ultima generatie pe Android sau un iPhone si aveti sute de aplicatii instalate, interesati-va intai daca nu cumva veti pierde ceva migrand atat de devreme pe Windows, dar nu scoateti optiunea din calcul, va va surprinde placut daca treceti de 1-2 zile de utilizare.
Daca ajungeti la primul smartphone sau daca folositi Android si iOS dar nu suteti fixati in aplicatiile acestora, atunci HTC 8X-ul va va place si in mod cert poate fi o alegere buna. De la aspectul frumos rau" />pana la viteza cu care se misca, telefonul se auto-recomanda ca un reprezentant de cinste al Windos phone-urilor….si nu stiu ce ma face sa cred ca daca voi “butona” acest telefon si peste un an… voi fi gasit atunci cam orice aplicatie imi doresc la o calitate la mult decat satisfacatoare.


CONTRA

Evident, aici e o buba. Numarul de aplicatii disponibilee semnificativ mai mic si inca raman aplicatii foarte folosite pe iOS si Android care nu au corespondent in Windows. Mai rau, sunt aplicatii (fara de care chiar nu s-ar fi putut…) pe care Microsoft le-a dezvoltat dupa chipul si asemanarea Windows si astfel arata total diferit fata de variantele Android si iOS ceea ce va deranja multi heavy-useri.
La modul general, pentru multi dezvoltatori va fi greu sa aloce resurse pentru a 3-a varianta de aplicatie dupa iOS si Android lor iar Microsoft va avea mult de munca pentru a-si impune platforma si a o aduce la o cota de piata decenta (dar probabil HTC si Nokia banuiesc ca vor incerca sa ajute…)

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3