Windows Phone 8X by HTC

Windows Phone 8X by HTC


  rating 4,3 din 5
punctaj obtinut
din 113 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

review Orange Smartphone Tester - topic social
smartphone tester SABIN despre Windows Phone 8X by HTC


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Dupa cum ii spune si denumirea, Windows Phone 8X by HTC, ruleaza pe sistemul de operare Windows Phone 8. Acest sistem de operare este unul foarte simplu in utilizare, dar complex ca si functii. Seamana cu predecesorul lui, Windows Phone 7, dar are o serie de imbunatatiri si functii noi, iar nucleul sistemului a fost regandit si innoit. Desi sistemul este unul „tanar”, fiind lansat oficial in data de 29 octombrie 2012, este stabil si ruleaza foarte bine pe telefon.

Au aparut, desigur cateva probleme sesizate de utilizatori, iar Microsoft le-a reparat cu ajutorul unui update lansat in urma cu cateva zile (versiunea 8.0.10211.204). Cu ajutorul acestui update au fost rezolvate restart-urile aleatorii care apareau la unele terminale (si la mine a fost problema, dar acum e OK), cateva imbunatatiri la partea de mesagerie (adaugarea mai multor destinatari la mesaje si respingerea unui apel urmata de trimiterea automata a unui sms predefinit) si rezolvarea problemei deconectarii de la retelele Wi-fi cand se inchidea (bloca) ecranul, prin adaugarea unei noi optiuni in meniul „advansat” de la setari Wi-fi.

Alte imbunatatiri fata de varianta 7.x a Windows Phone ar fi suportarea unei rezolutii a ecranului de pana la 1280x768, in loc de 800x480 ca la 7.x, suportarea multitasking in timp real in fundal, suportarea procesoarelor multi-core (pana la 64 core) si altele

Interfata catre utilizator este una prietenoasa si simpla, oferind un Homescreen (un fel de Desktop) pe care se pot pune orice aplicatie sau functie a telefonului, pagini web, poze, contacte, setari, si multe altele. Pe langa acest prim ecran, printr-un gest de trecere a degetului de la dreapta la stanga pe ecran, se intra in lista cu aplicatii care este ordonata alfabetic si in partea de sus are o optiune de cautare (in cazul in care lista va ajunge sa fie prea lunga). Aici se gasesc toate aplicatiile instalate in telefon, neputand fi grupate pe foldere sau in alt fel.

Sistemul de operare ofera integrare foarte buna cu retele de socializare si conturile de mail, in agenda telefonului aparand atat contactele din telefon, cat si cele de pe Facebook sau Twitter. Contactele pot fi asociate intre ele astfel incat daca ai o persoana cu numar de telefon, cont pe FB si Twitter, poti sa vezi toate actualizarile intr-un singur loc, asociind cele 3 conturi. Eu am reusit cu ajutorul Nokia Suite sa-mi transfer toate contactele dintr-un Nokia N8 in acest telefon fara mari batai de cap (am peste 700 de contacte in telefon).


CONTRA

Ca si un neajuns al acestui sistem de operare am gasit lipsa unui file manager, prin care sa se poata accesa memoria interna a telefonului pentru a vedea fisierele de pe telefon si a le aranja pe foldere. Aranjarea pe foldere ar fi de ajutor si in cazul listei cu aplicatii, pentru o mai usoara gestiune a acestora de care utilizator.

¿

Pentru alte intrebari va rog sa lasati comentarii si va raspund in cel mai scurt timp.

 
Consideri util acest review?

0 comentarii


comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Windows Phone 8S by HTC


rating 4,27 din 5

11 review-uri
81% dintre utilizatori recomanda

HTC One negru


rating 4,3 din 5

fii primul care
adauga un review pentru HTC One negru

HTC Desire C


rating 4 din 5

3 review-uri
66% dintre utilizatori recomanda


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3