Xiaomi Mi 10T Lite 5G 128GB Dual SIM Pearl Grey

Xiaomi Mi 10T Lite 5G


culoare


Atlantic Blue Pearl Grey

Culoare


Atlantic Blue Pearl Grey
  rating 4,5 din 5
punctaj obtinut
din 12 review-uri
functionalitate:


design:


raport calitate-pret:


experienta de utilizare:

 
recomandă:
 

Adrian despre Xiaomi Mi 10T Lite 5G 128GB Dual SIM Pearl Grey


functionalitate:

design:

raport calitate-pret:

experienta de utilizare:
rating general


PRO

Dacă vrei un telefon 5G care să fie, în același timp, ieftin și optim pentru fotografii, social media, Youtube și filme pe Netflix cu sunet stereo, Xiaomi Mi 10T Lite este o soluție optima. Noul smartphone al chinezilor mai are un atuu important față de concurența de la Huawei – are toate aplicațiile din ecosistemul Google Play. Raportul preț calitate este absolut excelent.

Ecranul este destul de luminos, având un nivel de strălucire de 450 nits și o rată de contrast de 1500:1.

Aplicațiile, clipurile video, social media se văd destul de bine inclusiv în condiții de lumină puternică, grație senzorului de lumină ambientală 360°. În plus, aplicațiile Xiaomi Sunlight display 3.0 și Reading mode 3.0 optimizează experiența vizuală. Culorile arată bine (NTSC 84%) iar prezența HDR10 asigură imagini curate, bine calibrate, mai ales în filme și jocuri.

Telefonul vine cu un ,,Mod citire’’ foarte interesant, care îți permite să setezi culorile și contrastul după preferințe. Ai modul Clasic, care oferă culori mai calde pentru a reduce cantitatea de lumină albastră, dăunătoare pentru ochi, modul Hârtie, care adaugă textura hîrtiei pe fundaluri pentru reduce obosirea ochilor și un mod Program care, odată activat, îți permite să setezi modul de citire după perioada zilei – mai rece pe timp de lumină, cu un contrast mai bun, și mai cald pe seară, când ochii sunt deja obosiți.

Tot din aplicații poți seta și rata de refresh, la 60 sau 120 Hz. În esență, la 120 Hz, vei vedea, de exemplu, că scrollingul este ceva mai fin. Atenție, însă. Modul 120 Hz va consuma bateria mult mai repede decât cel clasic, de 60 Hz, iar pentru un utilizator obișnuit, diferența dintre cele două rate de refresh va fi greu de observat.

Tot din setări, poți să te joci în zona de teme, acolo unde ai la dispoziție sute de variante, multe dintre ele gratuite. În acest fel, vei putea să îți personalizezi telefonul după cum îți dorești.

De asemenea, poți să setezi telefonul în format întunecat, o soluție optimă care îți va crește autonomia telefonului la aproape 24 de ore. Asta pentru că ai la dispoziție un acumulator de 4820mAh care se încarcă rapid la 33 W. O chestie inedită, în premieră, pentru gama în care se află acest telefon.

Xiaomi Mi 10T Lite mai surprinde plăcut la un capitol – înregistrările foto și video. Suita de patru camere de pe spate (camera wide-angle de 64 MP – .6μm 4-in-1 Super Pixel, 79.8° FOV f/1.89, lentile 6P, Cameră ultra-wide de 8MP, 120° FOV, f/2.2, Macro cameră de 2MP, f/2.4 și un senzor de profunzime de 2MP, f/2.4) se comport excelent, inclusiv în condiții de luminozitate scăzută. Imaginile sunt clare, bine calibrate, chiar dacă în unele cazuri puțin cam prea conturate. Telefonul are tendința de a nuanța imaginile, pentru a le face mai în stilul Instagram. Pentru utilizatorii obișnuiți, acest lucru este ideal, pentru că le oferă imagini foarte bine nuanțate, fără să mai fie nevoie să le aplice filtre sau alte artificii.


CONTRA

La prima vedere, telefonul nu ne-a convins. Un smartphone destul de butucănos (165.38 x 76.8 x 9.0 mm) cu o greutate destul de mare, de 214 grame, cu un ecran acoperit cu Corning Gorilla Glass 5 și cu un capac de plastic pe spate, lucios, care încadrează modulul de camere.

Rama este tot din plastic, cu botoane de volum pe dreapta, alături de senzorul de amprentă, iar în partea de jos sunt prezente mufa USB Type C, unul dintre difuzoare și mufa de căști.

Telefonul este din plastic

 
Consideri util acest review?

0 comentarii

kid89r pe 08.02.2021 20:22

Spatele este din sticla si nu din plastic.



comentariul tau iti poate aduce puncte doar daca esti autentificat.

adauga un comentariu

Am deja cont. Vreau sa ma autentific !

Utilizator nou. Vreau sa imi creez cont !

comentariu:

  Sunt de acord sa primesc de la Orange Romania mesaje despre noile oferte sau invitatii la chestionare online.



produse similare

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Dual SIM Graphite Gray


rating 5 din 5

3 review-uri
100% dintre utilizatori recomanda

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Dual SIM Sky Blue


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Dual SIM Sky Blue

Xiaomi Redmi Note 12 5G 128GB Dual SIM Ice Blue


rating 0 din 5

fii primul care
adauga un review pentru Xiaomi Redmi Note 12 5G 128GB Dual SIM Ice Blue


top sales

Apple iPhone 15


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
1

Samsung Galaxy S23 FE 5G


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
2

OPPO Reno11 F 5G 256GB Dual SIM Palm Green


rating 0 din 5
0 review-uri
0% dintre utilizatori recomanda
3