×

Laptop

Un laptop care a luat foc a dus la evacuarea unui intreg avion

Un laptop care a luat foc a dus la evacuarea unui intreg avion

15.07.2024, 17:24 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un laptop care a luat foc intr-un avion de pasageri a declansat o evacuare de urgenta dramatica in ziua de vineri, 12 iulie. Zborul 2045 al American Airlines se pregatea sa zboare de la San Francisco la Miami atunci cand cabina a inceput sa se umple cu fum care provenea din spatele avionului, dintr-o geanta pentru laptop.

Cum avionul inca era pe pista de decolare, au existat doar trei raniti minor in graba de a debarca folosind podul aerian si toboganele. Cu toate acestea, un pasager a avut nevoie de tratament suplimentar.

Un comunicat de presa al American Airlines spune ca "geanta a fost indepartata rapid de catre membrii echipajului nostru si toti clientii au parasit aeronava". Compania aeriana si-a cerut, de asemenea, scuze pentru neplacerile cauzate clientilor sai si i-a multumit personalului pentru gestionarea profesionista a situatiei. Intr-un videoclip de pe Twitter/X, se poate vedea ca situatia era extrem de tensionata si destul de terifianta pentru unii pasageri.

Un laptop care a luat foc intr-un avion a dus la evacuare. Cauza nu a fost identificata

Rapoartele despre incendiul de la American Airlines nu contin detalii suplimentare acest laptop care a luat foc, cum ar fi modelul acestuia, sau vreo indicatie despre motivul pentru care ar putea sa se aprinda spontan.

Regulamentele actuale ale companiei aeriene stipuleaza ca laptopurile ar trebui sa fie transportate doar in bagajul de mana si sa contina baterii cu o capacitate de 100Wh sau mai mica. De aceea, laptopurile de tip workstation se lauda adesea cu o baterie de 99 Wh. Cu toate acestea, sunt permise pana la doua pachete suplimentare de baterii de pana la 160Wh cu aprobarea companiei aeriene.

Reglemetari cu privire la capacitatea bateriilor din electronice

Aceste reglementari privind limitarea bateriilor au inceput sa fie implementate la nivel mondial la sfarsitul anilor 2000, pe masura ce au inceput sa apara pericole in setea pentru baterii de mare capacitate si densitate mare de putere. Bateriile pe baza de litiu, utilizate de dispozitive precum smartphone-uri, tablete, console portabile si laptopuri, au fost in spatele multor rapoarte despre probleme tehnice in ultimele decenii.

Dispozitivele periculoase sunt adesea rechemate dupa o perioada scurta de disponibilitate, dar intre timp pot provoca incendii grave sau chiar explozii. Probabil cel mai notoriu dispozitiv electronic "accidental incendiar" este un smartphone, mai exact Samsung Galaxy Note 7.

Unul dintre pasageri a reflectat asupra cauzei probabile a incendiului din avion. "Uneori, se incalzesc", daca inchideti un dispozitiv dar nu intra in modul de repaus sau nu se inchide corect, a remarcat acesta, citat de Tom's Hardware.

Articolul Un laptop care a luat foc a dus la evacuarea unui intreg avion apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare