×

Externe

Pe cine ar putea alege Kamala Harris drept vicepresedinte in cursa pentru alegerile din SUA

Pe cine ar putea alege Kamala Harris drept vicepresedinte in cursa pentru alegerile din SUA

26.07.2024, 17:01 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nimeni nu cunoaste mai bine decat vicepresedintele Kamala Harris importanta alegerii partenerului de cursa potrivit. Harris este acum principalul candidat la succesiunea presedintelui Joe Biden in calitate de prezumtiv candidat democrat la presedintie, o privire asupra principalilor pretendenti la aceasta functie, scrie Associated Press.

Andy Beshear

Guvernatorul statului Kentucky si-a consolidat reputatia de vedeta in ascensiune a partidului prin infrangerea candidatilor sustinuti de Donald Trump intr-un bastion republican.

Beshear a dat dovada de un stil disciplinat si tenace in castigarea realegerii anul trecut, invingandu-l pe procurorul general de atunci, Daniel Cameron. Guvernatorul i-a indemnat pe democrati sa urmeze formula sa castigatoare, concentrandu-se pe preocuparile de zi cu zi ale americanilor, de la locuri de munca bine platite la educatie si asistenta medicala de calitate.

Beshear, in varsta de 46 de ani, sustine dreptul la avort, dar in Kentucky, el si-a adaptat mesajul pentru a respinge ceea ce el numeste o interdictie extrema care nu prevede exceptii pentru victimele violului si incestului.

El a primit laude generale pentru empatia si atentia sa la detalii, ghidand statul Bluegrass prin pandemia COVID-19 si conducand raspunsul la tornadele si inundatiile care au provocat pagube masive. El si-a perfectionat abilitatile oratorice organizand in mod regulat conferinte de presa care dureaza adesea aproximativ o ora.

Beshear a prezidat o crestere economica record in Kentucky si, de obicei, isi incepe briefingurile prin promovarea celor mai recente castiguri economice ale statului. El mentioneaza frecvent credinta sa crestina si modul in care aceasta ii ghideaza elaborarea politicilor.

Avocat de profesie, Beshear a castigat alegerile pentru functia de procuror general al statului in 2015. Apoi l-a inlaturat pe guvernatorul republican Matt Bevin, sustinut de Trump, in 2019.

Beshear a intrat in politica cu un pedigree puternic ca fiu al guvernatorului Steve Beshear, care a avut doua mandate, dar s-a confruntat cu obstacole politice mai dificile. Andy Beshear, spre deosebire de tatal sau, a avut de-a face cu o legislatura controlata in intregime de republicani, iar legislatorii republicani au blocat unele dintre prioritatile sale. Una dintre acestea este gradinita finantata de stat pentru fiecare copil de 4 ani din Kentucky.

Roy Cooper

Guvernatorul Carolinei de Nord a castigat sase alegeri generale la nivel de stat in decursul a doua decenii, intr-un stat in care republicanii se impun in mod obisnuit in alegeri federale similare si controleaza, de asemenea, legislativul.

In calitate de guvernator, Cooper, in varsta de 67 de ani, a primit ratinguri ridicate in ceea ce priveste aprobarea functiei, beneficiind de o economie de stat infloritoare pentru care administratia sa si parlamentarii isi asuma meritele. De asemenea, el se prezinta ca un luptator pentru educatia publica si dreptul la avort. In timp ce Cooper i-a convins in cele din urma pe legislatorii republicani anul trecut sa extinda Medicaid in cadrul Affordable Care Act, alte eforturi au fost zadarnicite de o Adunare Generala cu majoritati de veto care i-au erodat puterile formale.

Originar din oraselul Nash County, la aproximativ 80 de kilometri est de Raleigh, Cooper a fost fundas in liceu si seful tinerilor democrati de la Universitatea din Carolina de Nord, unde a obtinut atat diploma de licenta, cat si cea de avocat. "Coop", cum era cunoscut de prieteni, s-a intors acasa si a lucrat la firma de avocatura a tatalui sau.

Cooper l-a invins pe titularul democrat intr-o cursa primara pentru Camera Reprezentantilor din 1986 si a fost ales in Adunarea Generala. A servit 14 ani acolo si a devenit ulterior liderul majoritatii din Senat.

Cooper a fost ales procuror general in 2000, pozitie pe care a detinut-o timp de 16 ani. In aceasta functie, el este probabil cel mai bine cunoscut la nivel national pentru ca a declarat nevinovati trei fosti jucatori de lacrosse de la Universitatea Duke, dupa ce acestia au fost acuzati de agresiune sexuala de catre o dansatoare de la un serviciu de escorta.

In 2016, Cooper l-a detronat cu aproximativ 10 000 de voturi pe guvernatorul republican Pat McCrory, un alt presedinte in exercitiu. Una dintre principalele probleme ale campaniei a fost "legea toaletelor", semnata de McCrory, care impunea persoanelor transgender sa foloseasca toaletele publice care corespund cu sexul din certificatele lor de nastere. In calitate de guvernator, Cooper a ajuns rapid la un acord cu legiuitorii pentru abrogarea partiala a legii.

Mandatul sau de guvernator a fost marcat si de restrictionarea activitatii comerciale si scolare in timpul pandemiei COVID-19. El a castigat realegerea in 2020 cu 4,5 puncte procentuale, chiar daca Trump a castigat voturile electorale ale statului.

Mark Kelly

Senatorul de Arizona a profitat de cariera sa de astronaut pentru a-si construi un brand de moderat intr-un stat care a sustinut mult timp republicanii.

In cele doua campanii ale sale - prima in 2020 pentru a incheia mandatul regretatului senator republican John McCain si a doua doi ani mai tarziu pentru un mandat complet - Kelly a obtinut mai multe voturi decat oricare alt democrat de pe buletinul de vot. El l-a depasit pe Biden, care a castigat la limita in Arizona, cu 2 puncte procentuale in 2020.

Prima aparitie a lui Kelly in lumina reflectoarelor politicii nationale a avut loc in urma unei tragedii. Sotia sa, pe atunci reprezentanta SUA Gabrielle Giffords, a fost impuscata in cap in timp ce se intalnea cu alegatorii in fata unui magazin alimentar din Tucson. Impuscaturile s-au soldat cu sase morti si au dat nastere la o confruntare timpurie cu violenta politica si ranchiuna partizana.

Supravietuirea lui Giffords a transformat-o intr-o sursa de inspiratie nationala, dar i-a curmat o cariera politica promitatoare. Ea si Kelly au fondat un grup de aparare a controlului armelor, iar Giffords a fost un surogat puternic in timp ce Kelly i-a luat locul in politica.

In Senat, Kelly s-a concentrat asupra securitatii nationale si a armatei, precum si asupra secetei care afecteaza vestul Statelor Unite. El a jucat un rol esential in elaborarea CHIPS and Science Act, un proiect de lege semnat de Biden pentru a stimula productia americana de semiconductori.

Kelly a fost pilot de incercare in Marina si a zburat in 39 de misiuni de lupta in timpul Razboiului din Golf inainte de a se alatura NASA, unde a zburat in trei misiuni cu naveta spatiala.

Originar din New Jersey, el s-a stabilit cu Giffords in Tucson dupa ce s-a retras de la NASA si din Marina.

Josh Shapiro

Shapiro se afla la jumatatea celui de-al doilea an ca guvernator al Pennsylvaniei, dupa ce a castigat cu usurinta ultimele alegeri, invingand un candidat de extrema dreapta sustinut de Trump.

Shapiro, in varsta de 51 de ani, a fost un surogat pentru Biden, sustinandu-l pe presedinte in aparitiile pe retelele de televiziune prin cablu, si are ani de experienta in transformarea lui Trump in centrul atacurilor sale, mai intai ca procuror general al statului si acum ca guvernator.

El a castigat trei curse la nivel de stat - doua ca procuror general si una ca guvernator - cu un stil de campanie disciplinat si bine structurat, oferind alegatorilor o alternativa mai discreta la vedeta politica impetuoasa a statului, senatorul John Fetterman.

In calitate de guvernator, Shapiro a inceput sa renunte la un comportament public sobru si sa devina mai increzator si mai direct. Intr-o aparitie recenta pe MSNBC, el a spus ca Trump ar trebui "sa inceteze sa se mai planga" si sa nu mai "vorbeasca despre America".

Shapiro, care este evreu, s-a confruntat in mod agresiv cu ceea ce a considerat a fi antisemitism in cadrul demonstratiilor pro-palestiniene si si-a exprimat solidaritatea cu Israelul in incercarea acestuia de a elimina Hamas.

Este un sustinator ferm al dreptului la avort in Pennsylvania si promoveaza in mod obisnuit victoriile sale in instanta impotriva lui Trump, inclusiv respingerea contestatiilor privind rezultatele alegerilor din 2020.

De asemenea, s-a pozitionat ca un moderat in ceea ce priveste chestiunile energetice in cel de-al doilea stat din tara in ceea ce priveste gazele naturale si a subliniat nevoia de bipartizanat in guvernul de stat divizat politic.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare