×

Externe

Razboiul din Ucraina, ziua 884. Kuleba: exista semne clare ca Beijingul depune eforturi pentru a...

Razboiul din Ucraina, ziua 884. Kuleba: exista semne clare ca Beijingul depune eforturi pentru a pune capat conflictului / Armata ucraineana a doborat 20 de drone in cursul noptii

26.07.2024, 08:18 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ucraina a doborat 20 de drone in cursul noptii

Apararea ucraineana a doborat 20 dintre cele 22 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia in cursul noptii, au raportat reprezentantii Fortelor aeriene.

Ucrainenii nu au reusit sa doboare o racheta balistica Iskander-M.

Rusia ar fi lansat racheta si dronele din diferite locatii in cursul noptii, inclusiv din regiunile Rostov si Kursk din Rusia, precum si din Capul Chauda din Crimeea ocupata.

Una dintre dronele de atac de tip Shahed a lovit un camin de studenti din orasul Nizhyn din regiunea Cernihiv, ranind o persoana, a raportat guvernatorul regional Vyacheslav Chaus

Atacurile cu drone sunt un fenomen cotidian in Ucraina, afectand diverse regiuni din tara.

Grupurile mobile de pompieri ale fortelor aeriene ucrainene au fost implicate in respingerea atacurilor aeriene. Dronele lansate in cursul noptii au fost doborate deasupra provinciilor Herson, Sumi, Jitomir si Chernihiv.

In ultimele luni, atacurile rusesti asupra infrastructurii critice au vizat tot mai mult instalatiile energetice ucrainene.

Ministerul rus al Apararii a afirmat, de asemenea, ca apararea sa aeriana a doborat sase drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Rostov si Kursk.

Kuleba afirma ca exista semne clare ca Beijingul depune eforturi pentru a pune capat razboiului

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat ca, in timpul discutiilor cu omologul chinez Wang Yi la Guangzhou, a primit un semnal clar ca China nu cauta "solutii temporare", ci mai degraba o solutie strategica si pe termen lung la problema razboiului dintre Rusia si Ucraina.

Kuleba a subliniat ca primul si cel mai important element in negocieri este sprijinul Chinei pentru integritatea teritoriala a Ucrainei. Potrivit lui Kuleba, Wang Yi a declarat "foarte clar si in mod repetat" ca angajamentul Chinei fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei este de neclintit.

In opinia sa, al doilea punct esential este atitudinea fata de stabilirea unei paci juste si pe termen lung in Ucraina.

"Am subliniat importanta unei paci juste, nu a oricarei paci. Iar omologul meu chinez insusi a adaugat: "justa si lunga". Acest lucru este esential, deoarece noi suntem de obicei cei care insistam ca pacea sa fie durabila - pe termen lung si justa. Acest lucru este semnificativ; am primit o indicatie clara ca China nu cauta solutii provizorii sau incetarea focului, ci mai degraba o solutie strategica pe termen lung la problema razboiului Rusiei impotriva Ucrainei. Acesta este, de asemenea, un indicator extrem de pozitiv", a declarat Kuleba intr-un interviu.

In China, Kuleba i-a spus lui Wang Yi ca Ucraina este pregatita sa negocieze cu Rusia, dar nu exista o astfel de disponibilitate din partea rusa.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare