×

Externe

Un plan de pace al lui Trump pentru Ucraina: program de imprumut-inchiriere a tehnicii pentru Kiev,...

Un plan de pace al lui Trump pentru Ucraina: program de imprumut-inchiriere a tehnicii pentru Kiev, sanctiuni reale impotriva Rusiei si un NATO revitalizat

26.07.2024, 11:37 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Trump a fost cel care, in 2017, a ridicat embargoul asupra armelor impus Ucrainei de administratia Obama, furnizandu-i rachetele Javelin care au ajutat la salvarea Kievului in primele zile ale invaziei Rusiei. Mai recent, Trump i-a oferit acoperire politica presedintelui Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, atunci cand acesta a manevrat pentru a acorda ajutor militar suplimentar. Ajutarea Ucrainei in timp ce revitalizeaza baza industriala americana de aparare din Alabama, Pennsylvania si Virginia este o politica buna.

In timp ce Administratia Biden s-a poticnit in razboi din cauza slabiciunii, dl Trump ar putut restabili pacea prin forta.

Iata cum ar putea arata un plan de succes pentru Ucraina:

- Dezlantuie potentialul energetic al Americii. Acest lucru va stimula economia SUA, va reduce preturile si va micsora bugetul pentru crime de razboi al lui Putin. Reconstruirea legaturilor cu Arabia Saudita si Israel si colaborarea impotriva Iranului. Acest lucru va stabiliza Orientul Mijlociu, va usura criza din Gaza si va crea o deschidere pentru sauditi sa se alature SUA in eliminarea Rusiei de pe pietele globale de energie.

- Impuneti sanctiuni reale Rusiei. Sanctiunile administratiei Biden suna bine pe hartie, dar sunt goale. Trezoreria, de exemplu, scuteste bancile rusesti de sanctiunile SUA daca tranzactiile lor sunt legate de productia de energie - cea mai importanta sursa de venit pentru masina de razboi a Kremlinului.

- Reporniti industria de aparare a Americii. Trebuie sa le aratam adversarilor nostri, in special Rusiei si Chinei, ca nu pot concura cu capacitatile de aparare ale SUA. Economia Rusiei este mai mica decat cea a Texasului.

- Nu putem permite Chinei sa egaleze si sa depaseasca SUA.

- Revitalizarea Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord. Aceasta include obligarea europenilor sa isi plateasca partea care le revine. Este timpul sa ridicam stacheta cheltuielilor la 3% din produsul intern brut al tarilor membre. Crearea unui program de imprumut-leasing in valoare de 500 de miliarde de dolari pentru Ucraina. In loc sa impovareze contribuabilii americani cu mai multe facturi, lasati Ucraina sa imprumute atat cat are nevoie pentru a cumpara arme americane pentru a invinge Rusia. Acesta este modul in care am ajutat Marea Britanie in cel de-al doilea razboi mondial inainte de Pearl Harbor. Este modul in care putem trimite un semnal clar domnului Putin ca nu va castiga niciodata.

- Ridicarea tuturor restrictiilor privind tipul de arme pe care Ucraina le poate obtine si folosi. Acest lucru va restabili o pozitie de forta, pe care domnul Putin o va intelege ca inseamna ca razboiul trebuie sa se incheie. El se va confrunta cu costuri in crestere si fara nicio sansa de castig suplimentar. Acesti pasi l-ar pozitiona pe Trump pentru a stabili termenii unui acord: razboiul se opreste imediat.

- Ucraina construieste forte de aparare substantiale, astfel incat Rusia sa nu mai atace niciodata. Nimeni nu recunoaste ocupatia Rusiei si nu pretinde anexarea vreunui teritoriu ucrainean - la fel cum nu am recunoscut niciodata incorporarea sovietica a statelor baltice si nu am refuzat recunoasterea Germaniei de Est pana in 1974. Crimeea este demilitarizata. Ucraina se reconstruieste cu reparatii din rezervele inghetate ale bancii centrale a Rusiei, nu din dolarii contribuabililor americani.

- Ucraina adera la NATO cat mai curand posibil, astfel incat toti aliatii europeni sa isi asume sarcina de a o proteja. NATO ar trebui sa infiinteze un fond de 100 de miliarde de dolari pentru inarmarea Ucrainei, cota SUA fiind limitata la 20%, asa cum este cazul altor bugete comune ale aliantei.

- Uniunea Europeana ar trebui sa admita rapid Ucraina si sa o ajute sa-si modernizeze si sa-si dezvolte economia.

- Daca Rusia respecta acesti termeni, Occidentul va ridica treptat sanctiunile. Acestea vor fi eliminate complet odata ce Ucraina va fi atat in NATO, cat si in UE.

Studiul este realizat de David J. Urban, director la BGR Group si consilier la Torridon Law, si Mike Pompeo, secretar de stat al SUA, intre 2018 - 2021.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare