×

Companii

Delaco Distribution, companie detinuta de francezii de la Savencia Fromage & Dairy, aproape si-a...

Delaco Distribution, companie detinuta de francezii de la Savencia Fromage & Dairy, aproape si-a dublat profitul in 2023, la afaceri de 120 mil. euro

26.07.2024, 19:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Delaco Distribution, detinuta de grupul francez Savencia Fromage & Dairy, a raportat pentru 2023 o cifra de afaceri de aproximativ 594 mil. lei (120 mil. euro), in crestere cu 6,2% fata de anul anterior, cand compania a avut afaceri de 559,3 mil. lei (113,4 mil. euro), potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Delaco Distribution a realizat anul trecut un profit net de 15,5 mil. lei (3,1 mil. euro), aproape dublu fata de anul precedent, cand compania a avut un castig net de 7,9 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un numar mediu de 346 de angajati. Delaco distribuie lactate si branzeturi, detine si brand propriu, dar are in portofoliu si branduri precum Ile de France, Elle & Vire, Lurpak, Starbucks sau Castello, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.

Delaco Distribution, situata in Codlea, judetul Brasov, a fost infiintata in 1996 si de la inceputul anilor 2000 s-a concentrat pe productia si comercializarea de produse lactate, activitatea de productie fiind ulterior externalizata producatorilor din Romania si din alte tari europene.

Din anul 2010, Delaco face parte din grupul Savencia, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala de branzeturi, cu o cifra de afaceri anuala de aproximativ 6,8 miliarde de euro si 5,1 miliarde de litri de lapte procesati, avand aproximativ 22.300 de angajati, conform datelor de pe site-ul Savencia. Delaco este unul dintre brandurile romanesti puse pe picioare de antreprenori locali si vandute catre multinationale, afacerea fiind pornita de Tudor Comaniciu, Dragos Comaniciu, Victor Vartolomei si Romulus Dumitru, potrivit datelor anterioare ale ZF.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare