×

Zf 24

Dezvoltatorul belgian de spatii logistice WDP, prezent si in Romania, ia un imprumut de 250...

Dezvoltatorul belgian de spatii logistice WDP, prezent si in Romania, ia un imprumut de 250 milioane euro de la BEI pentru a instala panouri solare pe acoperisurile depozitelor sale si pentru noi statii de incarcare a vehiculelor electrice

26.07.2024, 15:37 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Dezvoltatorul belgian de spatii logistice Warehouses De Pauw (WDP), prezent si in Romania, ia un imprumut de 250 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a instala panouri solare pe acoperisuri si pentru a mari numarul de statii de incarcare a vehiculelor electrice pentru chiriasi.

"Aceasta finantare va sustine cresterea investitiilor noastre in energie curata in Europa de Vest si in Romania. Mai mult, este o recunoastere a misiunii noastre de a consolida lantul de aprovizionare al clientilor nostri printr-o infrastructura de energie regenerabila, precum si a eforturilor noastre legate de mobilitatea electrica si de decarbonizare a lantului de aprovizionare", a declarat directorul financiar al WDP, Mickael Van den Hauwe.

Durata imprumutului este de maximum zece ani, iar fondurile vor fi directionate catre centrele de logistica WDP existente, in principal din Belgia, Tarile de Jos si Romania.

"Astfel de imprumuturi reprezinta un castig pentru clima, dar si pentru independenta energetica a Europei. "Acest proiect mareste productia de energie regenerabila, contribuind la renuntarea la combustibilii fosili si la reducerea dependentei UE de importurile de energie.", a declarat vicepresedintele BEI Thomas Ostros

Creditul face parte din contributia BEI la planul REPowerEU de a pune capat dependentei Europei de importurile de combustibili fosili. Noile panouri solare vor genera pana la 350 gigawati-ora (GWh) de electricitate regenerabila anual, destul pentru a acoperi consumul a 150.000 de persoane din Europa.

Belgienii detin in Romania parcuri logistice situate in Dragomiresti, Stefanestii de Jos, Dumbravita, Apahida, Aricestii Rahtivani si Oarja. In octombrie 2023 compania a anuntat achizitia complexului Expo Market Doraly, din apropierea Capitalei, iar in acest an a achizitionat un portofoliu de 136.374 de metri patrati de spatii logistice si un teren de peste 300.000 de metri patrati repartizat in Bucuresti, Constanta si Targu Mures, intr-o tranzactie care ajunge la aproximativ 110 milioane de euro, de la un joint-venture detinut de Globalworth si Global Vision.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare