×

Companii

DP World a investit 21 mil. euro intr-un terminal intermodal la Aiud, langa Alba Iulia, conectat...

DP World a investit 21 mil. euro intr-un terminal intermodal la Aiud, langa Alba Iulia, conectat direct cu portul Constanta

17.05.2024, 19:43 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari la nivel global, a inaugurat noul terminal multimodal de la Aiud. Noua facilitatea avut un buget de 21 milioane de euro, se alatura seriei de investitii strategice ale companiei, consolidand pozitia Romaniei ca hub central in reteaua de transport si logistica a Europei.

Terminalul multimodal de la Aiud ocupa o suprafata de 8,2 de hectare si este proiectat sa gestioneze un volum de marfa de 50.000 TEU pe an, in primii trei ani de functionare. Acesta va sprijini nu doar regiunea, ci si conectivitatea extinsa intre Portul Constanta si pietele din Europa Centrala si de Est, avand la baza servicii logistice imbunatatite.

"Investitia de la Aiud subliniaza angajamentul nostru pe termen lung fata de extinderea amprentei pe plan local. In plus, reprezinta un pas major in strategia de a sprijini eficienta in lantul de aprovizionare pentru clientii nostri, oferind solutii logistice integrate care conecteaza eficient Romania cu coridoarele maritime si terestre principale ale Europei", a declarat Rashid Abdulla, CEO si Director General DP World Europa.

Pe langa serviciile standard de manipulare si depozitare ale containerelor, noul terminal din Aiud ofera si servicii vamale, aspect ce imbunatateste procesul logistic pentru clienti, permitand o gestionare mai rapida si mai eficienta a marfurilor importate sau destinate exportului.

In plus, beneficiind de o legatura feroviara de 2,8 km si de manevre feroviare interne de 2,5 km, care faciliteaza accesul si manipularea eficienta a marfurilor transportate pe calea ferata, terminalul ofera si servicii de transport feroviar de noapte pe ruta Constanta - Aiud. Terminalul din Aiud va fi legat de cel maritim din Constanta cu un serviciu de transport feroviar regulat, iar trenurile operate vor avea ca destinatie sau origine toate marile hub-uri din Europa.

DP World a investit peste 250 de milioane de euro in Romania, incepand din 2004, suma incluzand si granturi din partea Uniunii Europene, evidentiind cresterea si dezvoltarea continua a facilitatilor sale. In 2024, DP World isi propune sa isi extinda activitatile si serviciile, consolidandu-si astfel pozitia de lider in sectorul logistic si portuar din Europa Centrala si de Est.

"La aniversarea a 20 de ani de activitate in Romania, suntem mandri sa aducem un avantaj semnificativ economiei regionale si sa contribuim la transformarea infrastructurii logistice locale. DP World continua sa inoveze si sa investeasca in solutii care sa redefineasca eficienta si conectivitatea in comertul global", a adaugat Cosmin Carstea, CEO DP World Romania.

Noua investitie de la Aiud vine in contextul altor initiative majore, cum ar fi noi facilitati lansate in hub-ul companiei din Constanta, incluzand un terminal project cargo si un terminal RO-RO, dar si startul lucrarilor pentru o noua platforma multi-transport, care se va inaugura in 2025. Investitiile cumulate ale acestora se ridica la peste 115 milioane de euro. Aceste noi dezvoltari sunt proiectate nu doar sa sprijine cresterea continua a portului Constanta ca principal hub logistic din regiune, dar si sa asigure Romaniei un rol crucial in reteaua de distributie si comert european.

Impactul acestor investitii in infrastructura logistica si portuara va transforma modul in care bunurile sunt transportate si gestionate in intreaga regiune, oferind oportunitati semnificative pentru cresterea economica locala si imbunatatirea conexiunilor comerciale intre Romania si restul Europei. Mai mult de atat, initiativele reflecta angajamentul DP World de a stimula comertul si de a sprijini economiile in care opereaza, consolidand in continuare pozitia companiei ca lider in solutii de lant logistic integrat si eficient.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare