×

Companii

Germanii de la Weidmuller Interface si-au extins capacitatea de productie si au creat 500 de noi...

Germanii de la Weidmuller Interface si-au extins capacitatea de productie si au creat 500 de noi locuri de munca la fabrica de piese electrice si electrotehnice din Tautii-Magheraus, judetul Maramures

30.11.2023, 14:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Producatorul de piese electrice si electrotehnice Weidmuller Interface Romania, subsidiara locala a grupului german Weidmuller, a finalizat proiectul de extinderea a unitatii de productie din Tautii-Magheraus, judetul Maramures, care a ajuns in prezent la o suprafata totala de 21.800 de metri patrati. Totodata, acest proiect de extindere a dus si la crearea a 500 de noi locuri de munca, potrivit unui anunt al companiei. Weidmuller Interface Romania a demarat la finalul anului trecut lucrarile pentru constructia a doua noi hale de productie in cadrul locatiei din Tautii-Magheraus, judetul Maramures. Cu aceasta noua constructie, compania si-a extins locatia cu o suprafata de 6.800 mp, ajungand la o suprafata totala de 21.800 mp, fiind totodata si cea mai mare unitate de productie din cadrul grupului german Weidmuller.

"Am atins o noua etapa importanta de dezvoltare si anume finalizarea lucrarilor de investitii pentru obiectivul "Extinderea zonei de productie prin construirea halelor cu numerele 7 si 8".In cei 18 ani de activitate locatia noastra a devenit parte esentiala a retelei de productie Weidmuller din intreaga lume. Acum, cu aceste 2 hale, Weidmuller Interface Romania a devenit cea mai mare fabrica de productie din cadrul grupului.", potrivit unui anunt al companiei Weidmuller Interface Romania.

Compania este furnizor de piese electrice si electrotehnice pentru domeniul inginerie electrica/electrotehnica. Centrul Weidmuller Interface Romania si-a inceput activitatea in primavara anului 2005 in localitatea Tautii-Magheraus, la 10 km de Baia Mare. Primele luni de activitate s-au desfasurat intr-o hala inchiriata, urmand ca la finalul anului 2005, cei 67 de angajati sa se mute in prima hala de productie Weidmuller dedicata asamblarii manuale. Pe parcursul anilor, compania a cunoscut o dezvoltare continua, ajungand ca in anul 2020 sa isi desfasoare activitatea cu peste 950 de angajati in 6 hale de productie, cu o suprafata de aproximativ 15.000 mp. Anul acesta, compania si-a extins fabrica cu inca doua hale de productie, ajungand la o suprafata totala de 21.800 mp. Fabrica Weidmuller din Tautii-Magheraus dispune de sectii de productie, asamblare manuala, injectie mase plastice, tampografiere, productie de cabluri de conexiune, asamblare semiautomata si asamblare automata si mai multe departamente functionale care asigura suportul necesar activitatii, potrivit site-ului companiei. Weidmuller Interface Romania a raportat pentru 2022 o cifra de afaceri de 359,5 mil. lei (aproximativ 73 mil. euro), in crestere cu 13,5% fata de anul anterior, cand compania a avut afaceri de 316,8 mil. lei (64,4 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor existente pe site-ul Ministerului Finantelor. Profitul net al producatorul de piese electrice si electrotehnice din Maramures a scazut anul trecut la 199.484 de lei (40.500 mil. euro), de la un castig net de 12,2 mil. lei (2,5 mil. euro) obtinut in 2021, conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un numar mediu de 1.038 de angajati, cu 98 de oameni mai mult decat in 2021. Grupul german Weidmuller a preluat in 2019 firma romaneasca LC Electronic din Lugoj, judetul Timis, intarindu-si astfel prezenta in Romania. In prezent, germanii opereaza local divizia de vanzari prin compania Weidmueller SRL, fondata in 2018 la Brasov. Grupul german Weidmuller a avut afaceri totale de 1,175 mil. euro in 2022, potrivit site-ului companiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare