×

Companii

Greii din industrie langa greii din energie: Europa risca dezindustrializarea inainte de a deveni...

Greii din industrie langa greii din energie: Europa risca dezindustrializarea inainte de a deveni verde. Trebuie sa trecem de la mania reglementarilor la implementari. Ni se arata doar batul, nu si zaharelul

23.05.2024, 09:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Obsesia UE de a reglementa anuleaza oportunitati, focusul in domeniul energetic trebuie sa fie pe implementare si inovatie ¬ Tranzitia energetica se intampla, nu este un fenomen reversibil, iar tarile trebuie sa fie extrem de flexible in adaptarea planurilor. Strategiile pe orizonturi de zeci de ani, batute in cuie, sunt de domeniul trecutului ¬ Marele pericol este ca Europa sa devina dezindustrializata mai repede decat devine verde. La inceputul anului 2000, producea 30% din aluminiul global, acum a scazut ponderea sub 5%. Din exportator de ingrasaminte, blocul a devenit importator ¬ Industriile trebuie ajutate prin scheme suport atent gandite, iar pietele de capital trebuie sa sustina acest efort al tranzitiei facut de toti. Bancile sunt invitate sa intre in ring ¬ Acestea sunt cateva dintre concluziile din prima zi de la editia de anul acesta a Eurelectric Power Summit, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate sectorului, tinut anul acesta la Atena. Eurelectric este cea mai puternica organizatie europeana dedicata sustinerii intereselor industriei energetice, care reuneste mai bine de 3.500 de companii din domeniului utilitatilor si al producerii de energie. Anul acesta, membrii Eurelectric s-au intalnit la Atena pentru o noua editie a Eurelectric Power Summit, unul dintre cele mai importante evenimente ale sectorului energetic la nivel european, in contextul extrem de delicat al tranzitiei energetice. La nivel european, senzatia este ca multe oportunitati de crestere sunt sacrificate pe altarul reglementarilor. "Ne concentram pe evitarea riscurilor, nu pe inovare. Suntem primii care au reglementat intelienta artificiala intr-o zona care este acum pe varf de inovare, suntem primii care au implementat politici de protectie a datelor, dar care am ajuns sa avem 27 de cadre diferite de reglementare in acest sector. Tranzitia energetica se intampla si este independenta de reglementari, tine de inovatii. Putem schimba tintele sau schemele de suport, dar nu este vreun dubiu ca acest fenomen se intampla", a atras atentia Leonhard Birnbaum, CEO-ul grupului E.ON. Potrivit acestuia, partea in care toate statele se concentrau pe introducerea regenerabilelor in sistem este o etapa consumata.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare