×

Companii

Producatorii din Republica Moldova vor sa-si creasca exporturile in Romania, podul lor catre Vest....

Producatorii din Republica Moldova vor sa-si creasca exporturile in Romania, podul lor catre Vest. "E un joint venture ideal intre Romania si Republica Moldova pe care il asteptam de mai bine de 100 de ani". Romania este principala piata de desfacere a Republicii Moldova, cu o cota a exportului de 30%

30.11.2023, 18:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Peste 60 de producatori de mobila, jucarii, alimente, vin si fructe din Republica Moldova au venit in 23 si 28 noiembrie la Bucuresti, unde a avut loc "Export Missions Romania", un program al autoritatilor din Republica Moldova, care vrea sa sprijine dezvoltarea si expansiunea companiilor din Moldova pe pietele internationale ¬ Exportul total al Republicii Moldova in 2022 a fost de 2,9 miliarde de euro, un nivel record. Producatorii din Republica Moldova vor sa inceapa sa exporte in Romania sau sa-si creasca exporturile aici, lasand in urma pietele traditionale estice, si in acelasi timp cauta sa dezvolte parteneriate cu antreprenorii romani pentru a patrunde pe pietele vest-europene. Astfel, 60 de producatori de mobila, jucarii, alimente, vin si fructe au venit la Bucuresti, sperand sa-si extinda orizonturile comerciale. "Romania este principala piata de desfacere a Republicii Moldova, este partenerul nostru principal si strategic si ne dorim sa accedem cat mai mult pe aceasta piata, atat prin exportul de produse alimentare, cat si nonalimentare. Practic, urmarim marirea exportului Republicii Moldova pe piata din Romania. Acum, 70% din exportul nostru total este pe piata Uniunii Europene, iar Romania are cea mai mare cota, de 30%", a afirmat Lucia Mursa, consilier economic al Ambasadei Republicii Moldova in Romania. Ea a adaugat ca exportul total al Republicii Moldova in 2022 a fost de 2,9 mld. euro, un nivel record. "A crescut de la 1 mld. euro inainte de semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana in 2014. Este mare, dar ne dorim sa fie si mai mare. Avem cu ce producatori sa iesim la exporta."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare