×

Stiri

Cluj: 100 de personalitati pictate pe peretele unui liceu, intr-un proiect dedicat Centenarului

Cluj: 100 de personalitati pictate pe peretele unui liceu, intr-un proiect dedicat Centenarului

Doi artisti stradali si 100 de voluntari, intre care primarul Emil Boc, au pictat, pe un perete al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, portretele a 100 de personalitati care au marcat Romania, intr-un proiect de arta murala dedicat Centenarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Maris, reprezentant al asociatiei care a initiat proiectul, a declarat, vineri, presei ca s-a dorit reconfigurarea hartii Romaniei nu prin granite, ci prin oameni.

„Am vrut, cu ocazia Centenarului, sa facem ceva si sa iesim din tipare si am finalizat proiectul de arta murala <> care a insemnat pictarea portretelor a 100 de personalitati din mai multe domenii care au marcat istoria Romaniei pe un perete de 6 x 11 m al Liceului Teoretic <>. Proiectul s-a derulat cu ajutorul artistilor stradali Kero si Ocu si a 100 de voluntari, printre care si primarul Emil Boc, si am folosit peretele liceului ca pe o panza mare. Am vrut sa reconturam, cumva, harta Romaniei, dar nu prin granite ci prin oameni. A iesit ceva inedit”, a spus Maris.

Potrivit acestuia, printre portrele personalitatilor pictate se numara cele ale lui Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Avram Iancu, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Nichita Stanescu, George Enescu, Amza Pellea, Toma Caragiu, Sextil Puscariu, Onisifor Ghibu, Constantin Brancusi, Nicolae Grigorescu, Lucian Pintilie, Regina Maria.

Articole asemanatoare