×

Stiri

"Istoria cu i mic" este tema din 2018 a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti

"Istoria cu i mic" este tema din 2018 a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti

Cea de-a cincea editie a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti transpune in anul centenarului romanesc tema "Istoria cu i mic" intr-o serie de spectacole si ateliere programate in perioada 11 - 14 octombrie, arata un comunicat remis MEDIAFAX.

Organizatorii Platformei Internationale de Teatru Bucuresti anunta ca, pornind de la faptul ca "Romania implineste oficial 100 de ani, la fel ca alte tari din jurul ei, care au supravietuit epocii marilor imperii", au decis sa ii intrebe pe spectatori cum se raporteaza la istorie.

"Pentru cea de a 5-a editie a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti am selectat numai productii de teatru bazate pe povesti personale, subiective si ii invitam pe spectatori sa adauge si povestile lor continutului Platformei. Intre 11 si 14 octombrie, la ARCUB-Gabroveni si la Teatrul Mic vor putea fi vazute spectacole prin care vom redesena harta Romaniei prin teatru, ele fiind bazate pe istorii din diferite orase, de la Sfantu Gheorghe la Constanta si de la Piatra Neamt la Bucuresti, cu protagonisti care fac parte din comunitatile romanesti, dar si maghiare, moldovenesti, rome, tatarasti. Voci cat se poate de diferite ale societatii contemporane. La toate acestea vom adauga cantece de dragoste din toate tarile europene, aduse la Bucuresti de compania britanica Action Hero, care a petrecut ultimele sase luni pe drumurile Europei pentru a le inregistra si pentru a gasi esenta umana a conceptului de Europa", scrie curatoarea platformei, criticul de teatru Cristina Modreanu, in caietul program al evenimentului.

Evenimentul include atelierul Soundscapes, organizat de compania Action Hero, si adresat oamenilor de teatru interesati de modurile in care poate fi folosita muzica intr-un performance.

Spectatorii sunt invitati sa participe intr-o editie a Platformei Internationale de Teatru care pune accent pe o dimensiune interactiva a manifestarii, astfel, cei care vor sa-si spuna povestea o pot face in scris, in Catalogul spectatorului extraordinar, care va fi distribuit in foaierele teatrelor ce gazduiesc spectacolele din cadrul evenimentului, online, prin intermediul site-ului microistoria.ro, si prin cantec, participand la sesiunile de inregistrare a pieselor de dragoste coordonate de Action Hero (in zilele de 12, 13 si 14 octombrie, intre orele 16.00-18.00, in studioul special amenajat in autorulota companiei), acestea urmand sa fie incluse in podcastul produs si difuzat de companie.

Platforma Internationala de Teatru Bucuresti este un proiect initiat de Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) in 2014.

Articole asemanatoare