"Muzeul National de Geologie din Bucuresti cuprinde toate ramurile stiintelor geonomice, de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, la tectonica globala, la evolutia vietii pe Pamant si aparitia omului si a interactiunii sale cu Terra. Cladirea adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin colectii mineralogice, petrografice si paleontologice, recunoscute pe plan international, accesibile specialistilor interesati.
Muzeul National de Geologie este structurat sa cuprinda in cadrul celor 14 expozitii de baza toate ramurile stiintelor geologice, iar exponatele sale sa poata exemplifica domeniile respective: mineralogie, petrografie si zacamintele minerale, paleozoologie si paleobotanica. Cele mai valoroase exponate sunt mineralele gasite pentru prima data in lume pe teritoriul Romaniei, o parte din esantioane reprezentand "flori de mina", minerale rare din Romania si din lume. Colectiile Muzeului National de Geologie detin esantioane ale celor mai vechi roci, de peste 1,9 miliarde de ani sau cele mai vechi urme de viata, de peste 600 de milioane de ani din subsolul tarii, cat si cea mai completa colectie de roci si fosile din Romania.
La Muzeul de Geologie mai pot fi vazute si resturi fosile de plante si animale, reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite in stratele geologice de pe teritoriul Romaniei sau dinozauri in marime naturala, descoperiti in regiunea Hateg. In fata muzeului se afla, pe un piedestal, bustul academicianului, profesorului de mineralogie-petrografie de la Scoala Politehnica, George Murgoci-Munteanu, primul creator al agrogeologiei si cel care a pus bazele Revistei internationale de pedologie, aparuta la Berlin"
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor