×

Stiri

Picturi realizate de 100 de artisti, scoase la licitatie pentru un spital nou, la Alba Iulia

Picturi realizate de 100 de artisti, scoase la licitatie pentru un spital nou, la Alba Iulia

Peste 100 de artisti vor realiza picturi tematice, la Alba Iulia, in contextul sarbatoririi Centenarului Marii Unirii. Acestea vor fi expuse in mai multe locatii si vor fi scoase la licitatie, banii stransi urmand sa fie donati pentru construirea unui mare spital pentru copii cu dizabilitati.

Liviu Stanciu, manager comunicare proiect pilot Alba Iulia Smart City, care se ocupa de acest proiect, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca cei 100 de artisti din tara si Republica Moldova au ajuns la Alba Iulia.

”Artistii nostri vor picta, vor avea doua mari teme in lucrarile lor: Primul Razboi Mondial si 1 Decembrie 1918 – momentul Unirii. Vrem sa facem din artFEST 100 un festival de traditie (...) Vrem sa facem un festival pentru scoaterea in lumina a lucrurilor frumoase pe care Alba Iulia le poate pune in valoare si in alt fel, in cazul nostru prin arta”, a spus Liviu Stanciu.

In urma cu 100 de ani, delegatii veniti la Alba Iulia au decis Unirea Transilvaniei cu Romania.

Intre 8 si 11 noiembrie se vor desfasura activitati artistice interactive, deschise gratuit atat pentru artisti, cat si pentru albaiulieni si turisti, iar in perioada 12 noiembrie - 5 decembrie toate lucrarile realizate vor face obiectul unei expozitii deschise in diverse locuri din Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel intr-o autentica galerie de arta in aer liber, populata de artisti plastici si muzicieni care vor transforma o toamna cu multa lumina si caldura intr-un adevarat festin de culoare si voie buna, au transmis organizatorii festivalului.

Artistii vor putea fi vazuti lucrand live in spatiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetatii, care vor fi accesibile publicului. Tot in cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictura dedicate copiilor si coordonate de persoane specializate.

Lucrarile rezultate in urma atelierelor de pictura vor fi expuse in cadrul unei expozitii care va putea fi vizitata in intervalul 12 noiembrie - 5 decembrie.

Festivalul va gazdui si o gala caritabila, in 11 noiembrie, in care lucrarile vor fi licitate, iar sumele oferite vor fi donate ONG-ului Maria Beatrice, care construieste cel mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilitati din Romania.

Articole asemanatoare