×

Accesează
contul existent

Stiri

Targ, spectacole si ateliere, de Ziua Nationala a Romaniei, la Muzeul Satului din Bucuresti

Targ, spectacole si ateliere, de Ziua Nationala a Romaniei, la Muzeul Satului din Bucuresti

O serie de evenimente dedicate Zilei Nationale a Romaniei, care va debuta cu un targ al mesterilor populari, de ziua Sfantului Andrei, Ocrotitorul Romaniei, va avea loc de vineri pana duminica, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cei de la Muzeul Satului din Bucuresti anunta ca, "de 1 Decembrie, vom afla, printr-o piesa inedita de teatru de umbre, cine a fost Mariuca Zaharia, fetita eroina din Primul Razboi Mondial, care se odihneste in prezent in Mausoleul de la Marasesti. Spectacolul va incepe la ora 12.00 si va avea loc in sala Victor Ion Popa".

De la ora 13.00, membrii Asociatiei Traditia Militara vor oferi onorul purtand uniformele militare din Primul Razboi Mondial si vor demonstra felul in care se pregateau soldatii de razboi acum 100 de ani. De asemenea, vor fi prezentate povestile celor care au luptat pe front vizitand expozitia-concept "Eroi de razboi. 100 de portrete".

Ziua se va incheia cu o serie de ateliere pentru copii, organizate cu tema "Cum ne-o imaginam pe Mariuca Zaharia, cel mai tanar erou al Primului Razboi Mondial".

"In An Centenar, va asteptam cu mic, cu mare, in satul din inima Capitalei, sa serbam impreuna Ziua Nationala a Romaniei", spun reprezentantii muzeului.

Articole asemanatoare