×

Software

Circa 8,5 milioane de computere au fost afectate de "blue screen of death" in urma actualizarii...

Circa 8,5 milioane de computere au fost afectate de "blue screen of death" in urma actualizarii CrowdStrike

22.07.2024, 18:21 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Vinerea trecuta, un update defectuos lansat de CrowdStrike a facut ca milioane de computere ce ruleaza Windows sa se blocheze. Se pare ca evenimentul a afectat circa 8,5 milioane de dispozitive.

O actualizare venita furnizorul de securitate cibernetica CrowdStrike a provocat o problema globala, care se pare ca a afectat aproximativ 8,5 milioane de dispozitive ce ruleaza sistemul de operare Windows, relateaza Engadget.

Actualizarea lansata de CrowdStrike a declansat eroarea bine-cunoscuta "blue screen of death" (BSOD), afectand sistemele offline utilizate de spitale, companii aeriene si banci.

Doar computerele care ruleaza Windows au fost afectate potrivit spuselor companiei, numarul total de dispozitive afectate a fost "mai mic de 1% din toate dispozitivele ce ruleaza Windows". Chiar daca problema a fost rezolvata in mare parte pana vineri dupa-amiaza, Microsoft si CrowdStrike au trebuit sa confrunte consecintele acestei probleme care a blocat numeroase servicii la nivel global.

Eroarea care a blocat numeroase servicii la nivel global a afectat circa 8,5 milioane de computere

CrowdStrike spune ca actualizarea aceasta "a fost conceputa pentru a software-uri malitioase recent observate, utilizate de cadrele C2 obisnuite in atacurile cibernetice". Din pacate, update-ul a inclus o eroare de logica, ceea ce a dus la blocarea sistemului de operare.

In postarea facuta pe blogul oficial al companiei Microsoft, vicepresedintele Microsoft pentru intreprinderi si securitate a sistemului de operare, David Weston, a scris ca Microsoft lucreaza cu CrowdStrike pentru a "dezvolta o solutie scalabila" care sa remedieze actualizarea defectuoasa. De asemenea, Microsoft a cerut ajutor de la Amazon Web Services si Google Cloud Platform.

Eroarea a dus la blocari ale sistemului pentru companii aeriene, spitale, magazine, inclusiv pentru echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas. Inginerii de pe pit wall au ramas fara datele necesare chiar in timpul antrenamentelor libere de vineri.

Articolul Circa 8,5 milioane de computere au fost afectate de "blue screen of death" in urma actualizarii CrowdStrike apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare