×

Accesează
contul existent

Software

Cum sa alegi un smartphone perfect pentru jocuri (P)

Cum sa alegi un smartphone perfect pentru jocuri (P)

10.01.2025, 12:07 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In zilele noastre ai posibilitatea sa cumperi exact smartphone-ul potrivit pentru tine, in functie de modul in care il vei utiliza - poti gasi telefoane ideale pentru fotografii cu camere foto de exceptie sau telefoane cu performante de top care se transforma practic intr-o consola mobila ideala pentru jocuri.

In cazul in care iei in calcul sa-ti cumperi un smartphone pentru jocuri, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte pentru a te bucura de sesiuni de joc reusite si de performante ridicate, iar in continuare iti prezit un scurt ghid cu lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare:

Procesorul

Procesorul este practic creierul unui smartphone si o parte esentiala a telefonului. Mai simplu spus este componenta responsabila pentru executarea comenzilor si gestionarea operatiunilor sistemului de operare.

Procesorul este alcatuit din mai multe nuclee (dual-core, quad-core, hexa-core sau octa-core), care distribuie operatiunile pe care le realizeaza o persoana atunci cand utilizeaza telefonul mobil.

Procesorul lucreaza intr-un mod foarte inteligent, astfel ca atunci cand efectuezi mai multe operatiuni pe telefon, un nucleu le va procesa in acelasi timp pe toate, astfel ca procesorul se va aglomera, formandu-se un fel de coada de task-uri pe care le are de indeplinit.

Cand aceasta coada devine prea lunga, urmatoarele operatiuni vor trece la nucleul urmator, fapt ce va asigura ca smartphone-ul tau sa continue sa functioneze fara probleme si fara blocaje.

De aceea, daca vrei sa te distrezi la jocuri video sau la jocuri complexe de pe site-uri de cazinouri online, de exemplu, este bine ca telefonul tau sa fie echipat cu un procesor cu cat mai multe nuclee, de preferat un octa-core (8 nuclee).

Memoria RAM si capacitatea de stocare

Daca doresti un smartphone pe care jocurile sa ruleze foarte bine, iar device-ul sa nu se blocheze, atunci trebuie sa ai in vedere si ca memoria RAM sa fie suficient de mare pentru a suporta jocurile si grafica de inalta calitate a acestora.

Astfel in ziua de astazi iti vor trebui minim 6 GB RAM pentru jocurile mai simple, 8 GB RAM pentru jocuri cu cerinte medii, insa ideal pentru jocuri si daca vrei sa faci si multitasking decent, cu aplicatii pe fundalul telefonului, 12-16 GB memorie RAM sunt de ajuns.

In afara de memoria RAM, smartphone-urile mai detin si memoria de stocare, care este cea pe care jocurile efectiv se descarca.

Ca si la memoria RAM, aceasta capacitate de stocare este de diferite marimi, iar 128 GB ajung pentru cateva jocuri mari, aplicatii si fisiere personale, insa recomandat ar fi sa ai undeva la 256 GB pentru a nu avea niciodata griji privind lipsa spatiului.

Majoritatea jocurilor moderne sunt mari, de 3-6 GB fiecare, iar un spatiu mai mare pe telefon ofera, bineinteles, mai multa libertate si mai multe jocuri instalate.

Partea buna la memoria de stocare este ca o poti mari ulterior, adaugand in telefonul tau carduri de memorie, in cazul telefoanelor ce permit acest lucru, ori prin cumpararea de spatiu in iCloud, cum este cazul telefoanelor cu iOS.

Display-ul

thumbs

Un display bun este esential pentru ca experienta de gaming sa fie una captivanta si de cea mai buna calitate.

Display-ul contribuie semnificativ la inducerea starii de bine, pentru ca va putea transpune corect grafica de inalta calitate a jocului, nu-ti va obosi ochii, iar adrenalina te va transpune efectiv in actiunea din joc.

Ecranele AMOLED sau OLED sunt cele mai bune pentru jocuri datorita contrastului ridicat, a culorilor vibrante si a timpului de raspuns scazut.

La capatul celalalt avem display-ul LCD, care nu este la fel de performant, insa poate fi o optiune decenta daca ai un buget mai mic alocat pentru smartphone.

Pe langa tehnologia efectiva de constructie a display-ului, conteaza la fel de mult si dimensiunea ecranului - bineinteles ca, cu cat dispui de un ecran mai generos, cu atat te vei distra mai bine la jocuri deoarece vei vedea toate elementele grafice mai usor si nu-ti vei forta ochii.

Bateria dispozitivului

Telefoanele pentru jocuri trebuie sa aiba o baterie cu o capacitate de minim 4.500 mAh pentru a te putea bucura efectiv de o sesiune de joc captivanta, fara griji ca vei ramane fara baterie.

Bineinteles ca este cu atat mai bine cu cat bateria este mai mare, fiindca asta inseamna incarcari mai rare si mai putine pauze din jocurile preferate.

In plus, majoritatea telefoanelor moderne din zilele noastre ofera si incarcare rapida, iar varfurile de gama si telefoanele special destinate pentru jocuri se pot incarca complet chiar si in numai 35-40 de minute.

Sunetul

Este imperios necesar ca telefonul mobil de gaming sa aiba capacitatea de a reda un sunet stereo care sa ofere o perceptie mai realista asupra jocurilor.

Difuzoarele trebuie sa emita un sunet puternic, clar si sa evite distorsiunile atunci cand ai volumul setat la o valoare mai ridicata.

De asemenea, o investitie buna pe care o poti face sunt si castile de gaming, care evident ca au un sunet precis si diverse functii utile precum noice cancelling (anularea zgomotului de fundal) care te vor transpune mai bine in povestea jocului.

Bugetul

In final, bineinteles ca trebuie sa vorbim si despre buget, deoarece acesta este un factor determinant in alegerea unui telefon pentru jocuri.

Partea buna este ca poti gasi in ziua de astazi si telefoane de gaming entry-level, adica sa nu fii nevoit sa cheltui o groaza de bani pentru a cumpara un astfel de device.

Atunci cand vine vorba despre telefoane de jocuri, acestea se pot imparti in 3 categorii principale in functie de pretul de achizitie si anume:


Telefoane gaming entry-level - preturi cuprinse intre 1.500-2.000 Lei
Telefoane gaming mid-range - preturi cuprinse intre 2.500-3.500 Lei
Telefoane gaming high-end - preturi de peste 4.500 Lei

Evident ca daca vei scoate mai multi bani din buzunar te vei putea orienta catre telefoane tot mai performante, insa asta tine de posibilitatile financiare ale fiecarui individ in parte.

In concluzie, daca vei tine cont de lucrurile prezentate in cadrul acestui articol, vei putea alege chiar si de unul singur un smartphone de gaming excelent.

Nu in ultimul rand, poti sa gasesti si pe internet review-uri si recomandari din partea specialistilor in cazul in care nu vrei sa-ti bati capul de unul singur ca sa gasesti un telefon ideal pentru tine.

Articolul Cum sa alegi un smartphone perfect pentru jocuri (P) apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare