×

Accesează
contul existent

Software

Premiera in Europa: App Store poate fi sters de pe iPhone odata cu actualizarea iOS 18.2

Premiera in Europa: App Store poate fi sters de pe iPhone odata cu actualizarea iOS 18.2

25.10.2024, 13:19 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pentru prima oara de cand a aparut primul iPhone, utilizatorii din tarile europene pot sterge complet majoritatea aplicatiilor de sistem.

Acest lucru este posibil datorita actualizarii iOS 18.2 oferite de Apple.

Despre ce aplicatii este vorba

Camera, Messages, App Store, Photos si Safari sunt doar cateva dintre acestea. Pana acum, puteau fi doar ascunse, dar de-acum incolo vor putea fi eliminate complet.

Settings si Phone nu au parte de acelasi tratament, pentru ca sunt aplicatii esentiale fara de care telefoanele nu ar mai putea functiona optim.

Daca un posesor de iPhone se razgandeste si nu mai vrea ca una sau toate aplicatiile din lista sa fie eliminate, o poate/le poate instala din nou via App Installation din Settings.

Control total asupra experientei de utilizare

In ceea ce priveste aplicatiile implicite, actualizarea introduce un nou hub dedicat, tot in Settings.

O noua sectiune numita Default Apps ofera control asupra unor categorii ca Messaging, Email, Passwords & Codes, Calling, Keyboards, Browser App si Call Filtering.

Sursa foto: MacRumors

Toate aceste schimbari aduc optiuni extinse pentru personalizarea experientei, inclusiv setarea aplicatiilor preferate pentru apeluri si mesagerie.

Ecosistemul Apple si AI

ChatGPT este si el integrat acum pentru a imbunatati capabilitatile asistentului virtual Siri. Cand acesta nu poate raspunde la o intrebare, utilizatorii pot primi raspunsul via ChatGPT.

Creativitate cu ajutorul noilor instrumente

Genmoji este, alaturi de Image Playground, una dintre functiile ce pun accent pe creativitate.

Prima ofera posibilitatea generarii de emoji-uri personalizate, pe cand cea de-a doua functie permite crearea de ilustratii si animatii bazate pe descrieri text.

Ambele au fost integrate in aplicatiile Mail si Messages. Image Playground exista si ca aplicatie complet independenta.

Writing Tools devine mai inteligent

Instrumentele de scris au primit mai multe optiuni noi, printre care si Compose. Aceasta poate genera texte in stilurile specific dorite de utilizator.

thumbsSursa foto: PhoneArena

Functia poate crea emailuri si texte adaptate la cerintele utilizatorului, cu posibilitatea de a modifica tonul si de a adauga elemente vizuale (ca de exemplu grafice).

Organizarea inteligenta a email-urilor

Aplicatia Mail are acum un sistem de organizare in patru categorii mari si late: Updates pentru social media si notificari, Primary pentru email-uri urgente si personale, Promotions pentru toate acele email-uri promotionale si Transactions pentru chitante si confirmari.

Trebuie adaugat ca numeroase functii de AI sunt disponibile doar pe modelele iPhone 15 Pro, Pro Max si viitoarea gama iPhone 16.

Alte functionalitati vor aparea la anul, odata cu lansarea versiunii iOS 18.4.

Articolul Premiera in Europa: App Store poate fi sters de pe iPhone odata cu actualizarea iOS 18.2 apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare