×

Accesorii

Telefoanele Huawei pierd suportul pentru aplicatiile Android. Compania isi va dezvolta propriul...

Telefoanele Huawei pierd suportul pentru aplicatiile Android. Compania isi va dezvolta propriul sistem de operare

28.06.2024, 15:41 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Telefoanele Huawei vor pierde suportul pentru aplicatiile Android. Producatorul chinez va renunta la Android Open Source si va dezvolta un sistem de operare propriu.

Huawei va renunta complet la aplicatii pentru Android odata cu noua versiune a HarmonyOS, pe care o denumeste HarmonyOS Next. Potrivit Android Authority, noua versiune a sistemului de operare de la Huawei a fost prezentata in aceasta saptamana la HDC 2024, conferinta pentru dezvoltatori a companiei. HarmonyOS Next va lasa in urma proiectul Android Open Source si va fi construit pe arhitectura personalizata a Huawei.

Decizia Huawei va aduce cu sine o serie de consecinte. Dupa ce au pierdut suportul pentru aplicatiile Google in urma cu cativa ani din cauza sanctiunilor economice, dispozitivele Huawei vor pierde acum complet suportul pentru aplicatiile Android. Un mare avantaj al utilizarii proiectului Android Open Source este compatibilitatea cu aplicatiile Android. Dezvoltatorii pot modifica AOSP dupa cum considera de cuviinta, dar beneficiaza in continuare de lista lunga de aplicatii construite pe arhitectura AOSP.

Huawei va migra catre un sistem de operare propriu

Din moment ce HarmonyOS este construit pe AOSP, poate descarca si instala aplicatii Android. Acest lucru se va schimba atunci cand HarmonyOS Next va fi lansat cu arhitectura proprietara de la Huawei. Dezvoltatorii vor trebui sa porteze kernel-ul si sistemul Hongmeng si se pare ca acest proces este in desfasurare din 2023, dar nu este clar cate aplicatii sunt disponibile pe HarmonyOS Next in acest moment. Compania spune ca aplicatiile populare din China ruleaza nativ pe noul sistem de operare.

Din cauza sanctiunilor aplicate de SUA si de alte guverne, telefoanele Huawei nu au mai reprezentat o alternativa atat de buna pentru oamenii din afara Chinei. Acest lucru devine si mai flagrant acum ca aplicatiile Android nu vor mai putea fi folosite odata ce HarmonyOS Next va fi lansat oficial.

Articolul Telefoanele Huawei pierd suportul pentru aplicatiile Android. Compania isi va dezvolta propriul sistem de operare apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare