×

Accesează
contul existent

Software

Veste buna pentru gameri: Windows 11 23H2 aduce optimizari de performanta pentru procesoarele AMD...

Veste buna pentru gameri: Windows 11 23H2 aduce optimizari de performanta pentru procesoarele AMD Ryzen

28.08.2024, 17:35 By thumbs

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Recent, utilizatorii de procesoare AMD Ryzen au primit o veste excelenta: o actualizare de sistem care promite sa le imbunatateasca semnificativ experienta de gaming.

AMD a anuntat saptamana trecuta ca lucreaza in stransa colaborare cu Microsoft pentru a optimiza performanta procesoarelor Ryzen din generatiile Zen 4 si Zen 5, inclusiv 7800X3D.

Colaborarea AMD cu Microsoft: Rezultate

Initial, fericitul eveniment era planificat pentru viitoarea versiune majora Windows 11 24H2. Intre timp, compania a decis sa o introduca mai devreme, oferind-o utilizatorilor actuali ai 23H2.

Pe numele ei KB5041587, aceasta poate fi gasita in sectiunea Windows Update > Optiuni avansate > Actualizari optionale.

Conform AMD, imbunatatirile de performanta ar trebui sa fie similare atat pentru vechea versiune, cat si pentru cea viitoare.

Crestere semnificativa a performantei in jocuri

Primele teste realizate de Hardware Unboxed de pe YouTube pe cau aratat o crestere medie de 10% a performantei in diverse jocuri rulate la rezolutia 1080p pe un procesor mai vechi, Ryzen 7700X.

Pe Ryzen 9700X, el a constatat o imbunatatire medie de 11% in aceleasi teste.

Care este motivul

Optimizarea se concentreaza pe imbunatatirea codului de predictie a ramificatiilor specific AMD in Windows 11.

Acest lucru explica de ce rezultatele initiale ale benchmark-urilor pentru cele mai noi procesoare Zen 5 de la AMD nu au fost la fel de impresionante pe cat se astepta.

Nu va grabiti sa instalati versiunea preview

Desi actualizarea este disponibila acum, ea ramane in stadiul de "preview". Acest lucru inseamna ca ar mai fi ceva detalii de rafinat.

Utilizatorii nu trebuie sa se grabeasca sa instaleze respectiva versiune: KB5041587 va deveni parte din cea cumulativa care va fi lansata in mai putin de doua saptamani.

Intel inca asteapta

Un aspect interesant este ca aceste optimizari par sa fie specifice procesoarelor AMD Ryzen. Testele preliminare sugereaza ca procesoarele Intel nu vor beneficia de aceste imbunatatiri.

Imbunatatirile de performanta pot varia considerabil. Unele jocuri ar putea vedea cresteri de performanta de pana la 20% sau chiar mai mult, in timp ce altele ar putea experimenta cresteri mai modeste.

Ramane de vazut cum va influenta aceasta optimizare peisajul competitiv al procesoarelor pentru gaming si cum va raspunde rivalul Intel.

Sursa: TechRadar

Articolul Veste buna pentru gameri: Windows 11 23H2 aduce optimizari de performanta pentru procesoarele AMD Ryzen apare prima data in Go4IT.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare