×

Top Stiri

Cat trebuie sa cheltuiasca romanii, indienii sau elvetienii pentru a achizitiona un iPhone X

Cat trebuie sa cheltuiasca romanii, indienii sau elvetienii pentru a achizitiona un iPhone X

28.10.2017, 14:42 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Un roman ar trebui sa economiseasca peste doua salarii medii lunare pe economie pentru a achizitiona modelul iPhone X, varianta de stocare de 64 GB, un indian ar cheltui peste noua salarii, in timp ce cu aproape 20% din castigul lunar un american isi poate cumpara ultimul model lansat de Apple. Un roman ar trebui sa economiseasca mai mult de doua salarii pentru a achizitiona modelul iPhone X, varianta de stocare de 64 GB, care costa, in precomanda 5.300 de lei si aproape trei salarii medii pentru varianta de 356 GB, care costa in jur de 6.100 de lei, potrivit calculelor MEDIAFAX. Castigul salarial mediu nominal net a ajuns la 2.364 de lei (607 dolari), in august 2017, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Astfel, un roman ar trebui sa cheltuiasca doua salarii medii lunare si inca aproximativ 570 de lei pentru un iPhone X, varianta de stocare de 64 GB si doua salarii medii lunare si inca aproape 1.400 de lei pentru varianta de stocare de 256 GB. iPhone X, valabil pentru precomenzi din 27 octombrie si pentru cumparare din 3 noiembrie, costa 1.000 de dolari in Statele Unite si mult mai mult in alte tari daca pretul local este convertit in alte monede. Pretul creste daca utilizatorul doreste achizitia variantei de 256 GB, care costa 1.149 de dolari, in Statele Unite, conform publicatiei Quartz. In India si China, unde Apple incearca sa se extinda, un iPhone X costa mult mai mult decat salariul mediu lunar local. In India, noul model va costa aproape la fel de mult cat salariul anual al unui cetatean. In India, pretul unui iPhone X, varianta de 64 de GB, este de 89.000 de rupee, adica 1.373 de dolari. Salariul mediu lunar, in India, este de 148 de dolari. Astfel, un indian ar trebui sa cheltuiasca peste noua salarii medii pentru ultimul model iPhone. Rusii ar urma sa dea peste doua salarii medii pentru iPhone X. Avand in vedere ca pretul ultimului model este de 79.990 de ruble, adica 1.389 de dolari, iar salariul mediu este de 591 de dolari, un cetatean rus ar trebui sa economiseasca putin peste doua salarii medii pentru iPhone X. Mexicanii si chinezii vor cheltui peste un salariu si jumatate pentru ultimul smartphone lansat de Apple, in timp ce ungurii, polonezii si chinezii vor cheltui putin peste castigul mediu lunar. Cetatenii Spaniei si Italiei ar urma sa puna deoparte o jumatate de salariu daca decid ca isi doresc un iPhone X, in timp ce francezii, germanii si englezii ar aloca sub 40% din castigul lunar. La polul opus se situeaza elvetienii, care ar aloca in jur de 17% pentru un Iphone X, americanii, care ar scoate din buzunare in jur de 20% din castigul lunar si locuitorii din Australia si Luxemburg, care ar pune deoparte in jur de 23% din salariu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare