×

Politic-Social

CNADNR publica rutele ocolitoare ale Vaii Oltului (DN7) in perioada defrisarii versantului

CNADNR publica rutele ocolitoare ale Vaii Oltului (DN7) in perioada defrisarii versantului

05.07.2024, 14:04 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Pentru executarea lucrarilor de defrisare a versantului aflat in zona de protectie a DN 7, pe sectorul cuprins intre km 242+600 si km 250+000 se va institui masura de inchidere a circulatiei rutiere zilnic in intervalul orar 06:00 - 20:00, aceasta urmand a se desfasura pe urmatoarele rute ocolitoare.

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate in tranzit:
Pentru relatia Bucuresti - Vestem (Sibiu) si retur:
Bucuresti ᅡ A3 ᅡ Ploiesti ᅡ DN1A ᅡ Brasov ᅡ DN 1 ᅡ Vestem - intersectie cu DN 7
Pentru relatia Pitesti - Brasov si retur:
Pitesti ᅡ DN73 - A3 ᅡ Rasnov ᅡ Brasov
Pentru relatia Bucuresti - A1 Simeria (precum si zonele de vest, centru si nord ale tarii) si retur:
Bucuresti ᅡ A1 ᅡ Pitesti ᅡ DN7 ᅡ Ramnicu Valcea ᅡ DN67 ᅡ Targu Jiu ᅡ DN66 ᅡ Simeria ᅡ Nod Rutier Simeria A1

Totodata pentru aceasta relatie sunt propuse si urmatoarele variante alternative:

Bucuresti ᅡ A1 ᅡ Pitesti ᅡ DN65 - DEx12 ᅡ Craiova ᅡ DN6 ᅡ Filiasi ᅡ DN66 ᅡ Targu Jiu ᅡ DN66 ᅡ Simeria ᅡ Nod Rutier Simeria A1
Bucuresti ᅡ A1 ᅡ Pitesti ᅡ DN65 - DEx12 ᅡ Craiova ᅡ DN6 ᅡ Dr. Tr. Severin ᅡ DN6 ᅡ Lugoj ᅡ A6 ᅡ Nod Rutier Lugoj A1
Bucuresti ᅡ DN6 ᅡ Alexandria ᅡ DN6 ᅡ Craiova ᅡ DN6 ᅡ Filiasi ᅡ DN66 ᅡ Targu Jiu ᅡ DN66 ᅡ Simeria ᅡ Nod Rutier Simeria A1
Bucuresti ᅡ DN6 ᅡ Alexandria ᅡ DN6 ᅡ Craiova ᅡ DN6 ᅡ Dr. Tr. Severin ᅡ DN6 ᅡ Lugoj ᅡ A6 ᅡ Nod Rutier Lugoj A1

Circulatia vehiculelor rutiere intre Ramnicu Valcea si punctul de lucru de la km 242 + 600, precum si intre Sibiu/Boita si punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfasura pe DN7 conform reglementarilor legale in vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile nationale si judetene din proximitatea sectorului inchis circulatiei pe DN7.

In intervalele orare 7:30 - 8:00 si 16:30 -17:00 executantul lucrarilor va ridica temporar masura de inchidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de catre riveranii care lucreaza in localitatile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel incat sa fie eliminat riscul aparitiei oricarui eveniment care sa puna in pericol integritatea participantilor la trafic sau a personalului implicat in desfasurarea lucrarilor.

Pe perioada instituirii inchiderii circulatiei pe sectorul de drum mentionat mai sus, va fi permisa circulatia autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara precizate la art.32 alin 2 lit. a) si b) din OUG 195/2002, precum si a autovehiculelor speciale de transport pacienti. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel incat sa fie eliminat riscul aparitiei oricarui eveniment care sa puna in pericol integritatea participantilor la trafic sau a personalului implicat in desfasurarea lucrarilor.

Concomitent, au fost demarate actiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzau - Brasov, a autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata de pana la 30 t.

De asemenea, au fost luate masuri astfel incat pe variantele recomandate si propuse, in toata aceasta perioada sa nu fie instituite alte restrictii de circulatie ce ar putea afecta fluenta si siguranta circulatiei, iar acolo unde exista acestea sa fie ridicate in cel mai scurt timp posibil (asa cum este cazul restrictiei de circulatie instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 in zona localitatii Vladeni, unde circulatia se desfasoara semaforizat si cu piloti de trafic pe o singura banda in dublu sens).

Mentionam ca lucrarile ce se efectueaza in acest moment urmeaza a fi finalizate in aproximativ 2 saptamani, continuarea lor fiind reluata dupa ridicarea restrictiilor de pe DN7.

Rugam participantii la trafic sa urmareasca indicatoarele rutiere din aceasta zona, si sa utilizeze si variantele de traseu propuse pe urmatoarele relatii:

Fagaras ᅡDN1 ᅡ Sercaia ᅡ DN73A ᅡ Brasov si retur
Fagaras ᅡDN1 ᅡ Sercaia ᅡ DN1S ᅡ Hoghiz ᅡ DN13 ᅡ Brasov si retur
Informatii suplimentare precum si actualizari ale variantelor de ocolire propuse se regasesc accesand urmatorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar constructia autostrazii Sibiu - Pitesti este extrem de importanta, nu doar pentru Romania, ci si pentru economia europeana. Autostrada Sibiu - Pitesti este deosebit de relevanta pentru desfasurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigura la nivel functional o traversare de la Vest la Est a teritoriului national. De asemenea, este si prima legatura cu reteaua rutiera europeana care traverseaza Muntii Carpati, conectand Transilvania si Muntenia printr-o retea rutiera moderna care va asigura circulatia in conditii de siguranta. Mai mult, trebuie constientizat ca defrisarile cu circulatia deschisa ar reprezenta un real pericol pentru siguranta traficului si pentru integritatea fizica a celor care ar tranzita zona unde se desfasoara lucrarile", se mentioneaza in finalul comunicatului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare