×

Politic-Social

Top 10 scoli gimnaziale si top 10 colegii si licee din Bucuresti dupa rezultatele de la Evaluarea...

Top 10 scoli gimnaziale si top 10 colegii si licee din Bucuresti dupa rezultatele de la Evaluarea Nationala. Scoala nr. 79 conduce clasamentul scolilor gimnaziale cu cele mai mari medii generale la Evaluarea Nationala, iar Colegiul Grigore Moisil a intrecut Vianu

05.07.2024, 16:51 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

ᅡ Scoala Gimnaziala nr. 79 din sectorul 4 a avut o medie generala la Evaluarea Nationala de 8,84 si o pondere a mediilor peste 9 de 57% ᅡ Colegiul National Grigore Moisil a avut cu o medie generala de 9,56 si o pondere a mediilor peste 9 de 93% ᅡ Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din sectorul 1 a avut o medie generala de 9,54 si o pondere a mediilor peste 9 de 90% la Evaluarea Nationala.

Scoala nr. 79 conduce clasamentul scolilor gimnaziale cu cele mai mari medii generale la Evaluarea Nationala, iar Colegiul Grigore Moisil a trecut pe primul loc in clasamentul colegiilor dupa media generala la acest examen, arata calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul Educatiei.

ZF a pornit la realizarea acestei ierarhii de la scolile care au avut elevi cu media 10 la Evaluarea Nationala si care au indeplinit cumulat si criteriul de a avea peste 100 de elevi inscrisi la examen. Acesta nu este un top care sa fi analizat fiecare dintre cele 171 de scoli gimnaziale din Bucuresti, astfel ca este posibil sa existe scoli cu mai putini elevi cu medii mai mari decat cele afisate.

Astfel, in clasamentul celor mai bune scoli gimnaziale din Bucuresti pentru anul 2024, Scoala Gimnaziala nr. 79 din sectorul 4 se afla pe primul loc, cu o medie generala la Evaluarea Nationala de 8,84 si o pondere a mediilor peste 9 de 57%. Urmeaza Scoala Gimnaziala I.G Duca din sectorul 5, cu o medie generala de 8,81 si o pondere a mediilor peste 9 de 65,3%, si Scoala Gimnaziala nr. 49 din sectorul 2, cu o medie generala de 845 si o pondere de 40%.

In ceea ce priveste colegiile nationale, Colegiul National Grigore Moisil din sectorul 6 ocupa primul loc cu o medie generala la Evaluarea Nationala de 9,56 si o pondere a mediilor peste 9 de 93%.

Colegiile sunt unitatile de invatamant care au si clase de gimnaziu. Pentru a putea invata in aceste colegii, elevii trebuie sa treaca de un proces de selectie in clasa a V-a.

Urmeaza Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din sectorul 1, cu o medie generala de 9,54 si o pondere a mediilor peste 9 de 90%, si Colegiul National Gheorghe Lazar din sectorul 5, cu o medie generala de 9,5 si o pondere a mediilor peste 9 de 88%.

De altfel, Colegiul Tudor Vianu este cunoscut pentru specializarea sa in informatica, avand o traditie indelungata in pregatirea elevilor pentru competitii nationale si internationale. Colegiul Gheorghe Lazar este si el unul dintre cele mai vechi si prestigioase colegii din Bucuresti, cu o medie generala foarte ridicata si un procent semnificativ de elevi cu performante inalte.

Scoala Gimnaziala "Orizont", Scoala Gimnaziala nr. 24, Scoala Gimnaziala nr. 49, Scoala Gimnaziala nr. 150, Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I, Scoala Gimnaziala Avenor, Scoala Gimnaziala Herastrau, Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Scoala Gimnaziala nr. 82, Scoala Gimnaziala nr. 97 din Sectorul 4, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din sectorul 1, Liceul Pedagogic Anastasia Popescu din Sectorul 2, Complexul Educational Laude-Reut din Sectorul 3, Colegiul National Ion Neculce din Sectorul 1, Liceul Teoretic Jean Monnet din sectorul 1, Colegiul National Cantemir Voda din sectorul 2, Scoala Gimnaziala Constantin Brancusi din sectorul 6 si Colegiul National Elena Cuza din sectorul 6 au obtinut cate o medie de 10.

Este important de mentionat ca elevii acestor colegii nu intra automat mai departe in cursurile liceale ale aceleiasi institutii de inva£tamant, ci trebuie sa aiba notele de admitere cerute sau, dupa caz, sa dea din nou o proba de admitere, de data asta pentru liceu.

28 de elevi din scolile din Bucuresti au obtinut medii de 10 la Evaluarea Nationala, cele mai multe astfel de medii din tara. Pe locul al doilea este judetul Iasi, cu sapte de medii de 10, iar pe al treilea loc este judetul Cluj, cu sase astfel de medii.

Dintre scolile din Bucuresti, Scoala Gimnaziala I. G. Duca din Sectorul 5, Scoala Gimnaziala nr. 195 din Sectorul 3, Liceul Teoretic Sfintii Trei Ierarhi din Sectorul 2, Scoala Gimnaziala nr. 79 din Sectorul 4 si Scoala Gimnaziala nr. 117 din Sectorul 6 au cate doua medii de 10.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare