×

Accesează
contul existent

Cultura si divertisment

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este locul cu cel mai lung nume din...

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este locul cu cel mai lung nume din Europa

31.08.2024, 16:35 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este un mic oras pe Insula Anglesey din nord-vestul Tarii Galilor, cunoscut pentru faptul ca are cel mai lung nume oficial recunoscut din Europa, scrie e2e . Numele orasului se traduce in "Biserica Sfanta Maria in valea alunului alb langa un vartej rapid si Biserica Sfantului Tysilio langa pestera rosie." Initial, numele orasului era simplu Llanfairpwllgwyngyll, dar in anii 1880, un croitor l-a prelungit in mod amuzant la 58 de litere pentru a atrage turisti.

Astazi, orasul, adesea prescurtat la Llanfair PG, atrage vizitatori in principal datorita numelui sau unic. Turistii se bucura sa faca poze cu semnul lung de la gara, sa cumpere suveniruri precum tricouri si sa-si stampileze pasapoartele cu numele localitatii intr-un magazin local. In ciuda faimei sale, Llanfair PG ofera putin dincolo de aceste atractii inedite, dar apropierea sa de pitoreasca Insula Anglesey si de orasele-cetate din apropiere, cum ar fi Caernarfon si Beaumaris, il face o oprire fermecatoare.

Interesant este ca, in ciuda numelui sau lung, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch nu detine titlul pentru cel mai lung nume de loc din lume. Aceasta distinctie apartine unui oras din Thailanda, al carui nume complet consta din 163 de litere - Krungthepmahanakornamornratanakosinmahintarayutthayamahadilokphopnopparatrajathaniburiromudomrajaniwesmahasatharnamornphimarnavatarnsathitsakkattiyavisanukamprasit.

Cu toate acestea, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ramane o oprire notabila si distractiva pentru cei care exploreaza Tara Galilor, oferind o combinatie de umor si istorie intr-unul dintre cele mai pitoresti locuri din regiune.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare