×

Economic

In lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii considera ca Bitcoin are toate sansele...

In lumea cripto se apropie un moment istoric. Investitorii considera ca Bitcoin are toate sansele sa atinga maximul tuturor timpurilor in 2024

03.07.2024, 17:11 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 de dolari in martie, dar de atunci a fost tranzactionat intr-un interval cuprins intre aproximativ 59.000 si 72.000 de dolari, scrie CNBC.

Calatoria spre maximul record din martie a fost determinata in mare parte de aprobarea si lansarea ETF-urilor, in SUA in ianuarie. Acestea au atras investitii nete de aproximativ 14,41 miliarde de dolari pana in prezent, potrivit CCData, furnizor de date de piata axat pe active digitale.

ETF-urile permit investitorilor sa investeasca in bitcoin fara a detine criptomoneda. Sustinatorii criptomonedei spun ca acest lucru a contribuit la legitimizarea clasei de active si a facut mai usoara implicarea investitorilor institutionali.

"Ciclul" de crestere al bitcoin se refera la perioada in care moneda digitala urca la un nou nivel record, apoi scade din nou pentru a intra intr-o piata negativa sau "iarna cripto". Aceste cicluri - dintre care trei s-au incheiat de la lansarea bitcoin - au avut tendinta de a urma un model similar.

Acesta a fost centrat in jurul unui eveniment numit halving, in timpul caruia recompensa pentru mineri este redusa la jumatate, reducand oferta de bitcoin pe piata.

Raportul CCData, care a examinat evolutiile pretului bitcoin, sugereaza ca acesta poate atinge un nou maxim. Potrivit rezultatelor CCData, tendintele istorice au aratat ca havingul a precedat intotdeauna o perioada de crestere a preturilor.

Analistii au recunoscut ca "influenta participantilor institutionali din industrie" in ciclul actual a "modificat tendintele anterioare", o perioada de tranzactionare mai slaba este probabil sa aiba loc in trimestrul al treilea.

Raportul companiei a concluzionat ca viitoarea lansare a unui ETF Ethereum in SUA si a altor produse similare din intreaga lume "este destinata sa aduca capital, lichiditate si cerere suplimentare pentru clasa de active".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare