×

Accesează
contul existent

Politic-Social

Rares Bogdan, despre decizia CCR in cazul Dianei Sosoaca: Numai poporul sa judece daca o persoana...

Rares Bogdan, despre decizia CCR in cazul Dianei Sosoaca: Numai poporul sa judece daca o persoana poate deveni presedinte, nu justitia

06.10.2024, 20:22 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Intr-o lume libera de unde decenta nu a disparut cu totul, numai poporul este indreptatit sa judece daca o persoana poate deveni sau nu presedinte sau orice alt ales (deputat, senator, primar, etc.) prin alegeri libere, sufragiu universal. Nu justitia, nu judecatorii, din orice instanta ar fi, nu CCR-ul dominat de magistrati "garantati de PSD", nu consultanti din umbra, nu calcule mizerabile ale acelorasi si acelorasi personaje care au pendulat in jurul lui Nastase, Ponta sau Dragnea", spune, duminica, pe Facebook, prim-vicepresedintele PNL, Rares Bogdan, dupa ce CCR a invalidat, sambata, candidatura Dianei Sosoaca.

Bogdan spune ca s-a optat pentru democratie, iar acest regim politic se bazeaza pe vointa poporului, pe votul universal, pe suveranitate.

"Cu toate imperfectiunile ei democratia este cea mai puternica dintre lumi, deoarece decizia apartine poporului, proprietarul suveranitatii nationale. Nu judecatorilor si nu instantelor. Poporul isi exercita suveranitatea prin cei pe care ii alege, dar atentie mare! Niciun grup si nicio persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu. O spune Constitutia, Constitutia Romaniei. Blocarea candidaturii Dianei Sosoaca este un caz de exercitare a suveranitatii de catre un grup. Pot demonstra asta? Nu am instrumente. Am insa cateva informatii si suspiciuni rezonabile din culisele miutei politice pe care PSD, acelasi PSD, o joaca mereu, si mereu, si mereu cu alegatorii, fara sa-si demaste vointa de putere absoluta. Si chiar daca nu impartasesc ideile Dianei Sosoaca, chiar daca suntem la 180 de grade in privinta optiunilor, a atitudinilor, a aspiratiilor, geopolitice sau de aliante ale Romaniei, iubesc mai mult corectitudinea si libertatea de a alege si a fi ales decat calculele politice. Sunt liber sa gandesc, sa votez, sa pun cap la cap informatii, sa protestez atunci cand detectez perturbatii in regulile scrise si nescrise ale democratiei. Suntem datori sa spunem adevarul, pentru a pretinde, la randul nostru, sa fim judecati de catre oameni cu aceeasi masura, a adevarului si analizei corecte", adauga Rares Bogdan.

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei au respins sambata candidatura Dianei Sosoaca la alegerile prezidentiale. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi. Practic, Diana Sosoaca nu poate candida la alegerile prezidentiale. Decizia este definitiva si urmeaza sa fie comunicata Biroului Central Electoral.

Imediat, PSD si PNL s-au acuzat reciproc.

Diana Sosoaca a reactionat si sambata, la miezul noptii, a depus din nou candidatura, urmand sa fie luata o decizie, duminica, pe aceasta noua candidatura.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare