07.08.2024, 16:00 Sursa: mediafax.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
Primele 10 companii din acest top realizat de Defense News este dominat de companiile americane. Lockheed Martin se afla pe prima pozitie, fiind urmata de industria de aviatie chineza si de alte patru companii americane, mai precis RTX, Northrop Grumman, General Dynamics si Boeing. Pe locul 7 se afla compania BAE Systems, fiind urmata, pe 8, de compania de stat chineza producatoare de nave si, pe 9, de China North Industries Group Corporation Limited. Locul 10 este ocupat tot de o companie americana, L3Harris Technologies. Topul ia in calcul totalul veniturilor din aparare pe anul fiscal 2023.
Surprinzatoare in acest top este diferenta uriasa in venituri a industriei ucrainene de aparare, cunoscuta drept Ukroboronprom. Din anul 2022 pana in 2023, aceasta a inregistrat o crestere de 72% in venituri. Si diferenta dintre 2021 si 2022 este uriasa, mai precis 755 de milioane de dolari in anul fiscal 2021 si 1,3 miliarde de dolari in anul fiscal 2022. In 2023, a inregistrat venituri din aparare in valoare de 2,2 miliarde de dolari.
Defense News scrie ca, de fapt, mai mult de trei patrimi din companiile listate in Top 100 au inregistrat cresteri uriase de venituri in ultimii doi ani.
Totalul veniturilor companiilor listate au fost, in ultimii ani, dupa cum urmeaza: 524,4 miliarde de dolari in anul fiscal 2019, 551,2 miliarde de dolari in 2020, 595 miliarde de dolari in 2021, 533,9 miliarde de dolari in 2022 si 603,9 miliarde de dolari in 2023. Ultima crestere, de aproape 13%, vine pe fondul razboiului din Ucraina, razboiului din Gaza si luptelor Israelului cu Hezbollah, precum si tensiunilor din regiunea Asia-Pacific si dintre Taiwan si China.
SUA sunt prezente in top cu 48 de companii, urmate de China si UK, cu cate sase companii de fiecare, Germania si Turcia, fiecare cu cate cinci companii, Israel si Coreea de Sud, cu trei companii fiecare, India, Italia, Norvegia si Spania cu cate doua, Australia, Canada, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Polonia, Arabia Saudita, Singapore, Suedia si Ucraina cu cate una si Franta cu patru companii (desi Airbus a listat doar biroul central, nu si celelalte sedii), iar Tarile de Jos cu o companie.
Companiile rusesti nu sunt incluse in top pentru ca un au vrut sa furnizeze publicatiei care a intocmit lista date despre veniturile lor. La fel s-a intamplat si cu Japonia.
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
28.01.2025, 14:05