×

Accesează
contul existent

Externe

Ursula von der Leyen a anulat intalnirea cu premierul Serbiei, dupa ce acesta a avut o intrevedere...

Ursula von der Leyen a anulat intalnirea cu premierul Serbiei, dupa ce acesta a avut o intrevedere cu un ministru rus

26.10.2024, 15:43 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

In a treia zi a turneului sau in Blacanii de vest, Ursula Von der Leyen a sosit la Belgrad, din Bosnia Hertegovina, si s-a intalnit cu presedintele sarb Aleksandar Vucici.

Aleksandar Vucici a decis sa nu participe, saptamana aceasta, la summitul BRICS in Rusia, la care Serbia a fost reprezentata de patru ministri, in ciuda faptului ca a fost invitat de catre presedintele rus Vladimir Putin.

Dupa intalnirea cu seful statului sarb, Ursula Von der Leyen a laudat eforturile Serbiei de a desfasura reforme necesare in negocierile sale de aderare la UE si in alegerile sale strategice.

"Tin sa spun ca prezenta mea aici, azi, in a patra mea vizita in Balcani de cand am preluat functia, este un semnal foarte clar ca viitorul Serbiei este in UE", a declarat intr-o conferinta de presa Ursula von der Leyen.

"Parteneriatul intre UE si Serbia se consolideaza", a adaugat ea, fara sa evoce faptul ca Serbia nu s-a aliniat sanctiunilor impuse de UE Moscovei dupa invazia Ucrainei.

Inaintea unei cine cu presedintele sarb, Ursula Ursula von der Leyen urma sa se intalneasca cu premierul sarb Milos Vucevic, insa aceasta reuniune a fost anulata in ultimul moment. Motivul anularii este faptul ca acesta s-a intalnit cu ministrul rus al dezvoltarii economice, Maxim Resetnikov, care se afla de asemenea in vizita la Belgrad.

"Am anulat intalnirea cu premierul (sarb) in urma intalnirii (sale) cu ministrul Economiei din Federatia Rusa", a declarat pentru AFP ambasadorul Uniunii Europene in Serbia, Emanuele Giaufret.

Potrivit acestuia, a existat "un indiciu al intentiei Serbiei de a consolida relatiile economice in alte domenii cu Federatia Rusa". Aceasta intentie "era observabila", potrivit lui Emanuele Giaufret, intr-o declaratie "publicata pe site-ul guvernului sarb, inainte de a fi retrasa" de pe acesta .

"In acest sens, presedinta Comisiei a considerat ca nu exista niciun motiv pentru a organiza intalnirea cu prim-ministrul," a declarat ambasadorul.

Presedintele sarb, care si-a reiterat vineri intentia de a conduce Serbia catre UE, a discutat duminica cu Vladimir Putin, prima lor convorbire la telefon din ultimii doi ani si jumatate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare