×

Accesează
contul existent

Eveniment

Agentii de aiurit cetatenii: ministerele au in subordine zeci de agentii, unitati, institutii si...

Agentii de aiurit cetatenii: ministerele au in subordine zeci de agentii, unitati, institutii si structuri care sufoca organigrama, bugetul si functionarea statului

14.01.2025, 08:30 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Ministerele din Romania coordoneaza zeci de agentii si institutii care incarca organigrama, consuma resurse masive si ingreuneaza functionarea statului ¬ Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Justitiei sunt cateva dintre ministerele care gestioneaza un numar mare de institutii si agentii, entitati cu propriul buget si care contribuie la supradimensionarea aparatului administrativ. Romania se confrunta cu un stat supradimensionat si o birocratie care apasa greu pe umerii cetatenilor. Ministerele romanesti coordoneaza un numar vast de agentii, institutii si alte structuri, fiecare avand propriile cheltuieli administrative si propriul personal. Aceste structuri nu doar ca impiedica reformele, dar cresc si povara financiara asupra bugetului national. ZF a luat drept exemplu cinci ministere: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educatiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Justitiei. Fiecare minister gestioneaza un numar mare de institutii si agentii. De exemplu, Ministerul Afacerilor Interne are in subordine 20 de agentii, directii, institutii, o fragmentare ce creeaza un labirint birocratic care consuma resurse si complica procesele administrative. De asemenea, Ministerul Educatiei este un exemplu elocvent de institutie cu o retea extinsa de structuri subordonate, care contribuie la supradimensionarea aparatului administrativ. Ministerul Educatiei are in subordine peste 20 de astfel de structuri subordonate, iar de unele dintre ele romanii nu au auzit niciodata. Astfel, resursele publice sunt canalizate catre entitati care, in loc sa simplifice procesele, adauga niveluri suplimentare de complexitate.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare