×

Zf 24

Bancile globale de investitii isi reduc numarul de locuri in cadrul unitatilor din China in...

Bancile globale de investitii isi reduc numarul de locuri in cadrul unitatilor din China in contextul unui mediul de lucru "dificil"

02.07.2024, 16:04 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Institutiile financiare occidentale din China si-au redus forta de munca din sectorul bancar de investitii la cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii ani, dupa ce incetinirea pietei a afectat profiturile si a oprit o perioada de ani de zile de expansiune in tara, scrie Financial Times.

Reducerile din 2023 au venit in contextul in care cinci dintre cele sapte unitati chineze de valori mobiliare care fac parte din Wall Street si din bancile europene au inregistrat pierderi sau au raportat profituri in scadere, conform rapoartelor anuale publicate recent. Cele sapte unitati au angajat 1.781 de persoane anul trecut, ceea ce reprezinta o scadere de 13% fata de 2022.

Activitatea pietelor de capital din China a incetinit intr-o economie mai slaba, dominata de o incetinire prelungita a sectorului imobiliar si de consecintele cresterii tensiunilor geopolitice intre Washington si Beijing.

"Bancile de investitii occidentale sunt prinse intr-un cerc vicios", a declarat Han Lin, director la nivel national pentru China la firma de consultanta The Asia Group. "Fluxul slab de tranzactii inseamna mai putine investitii in capacitatea onshore, ceea ce limiteaza fluxul de tranzactii viitoare".

Unele banci "nu mai au rabdare cand oportunitatile din India, Asia de Sud-Est si SUA par mai promitatoare", a spus el.

Grupurile financiare internationale au putut prelua controlul deplin asupra caselor lor de valori mobiliare din China continentala dupa un val de modificari de reglementare in 2020. Unitatile reprezinta o mica parte din profiturile globale ale bancilor, care au refuzat sa ofere declaratii in urma solicitarilor emise de FT.

La unitatea Credit Suisse, pe care UBS a preluat-o dupa ce a cumparat banca anul trecut, numarul angajatilor a scazut cu 46%, ajungand la 126. UBS a convenit sa vanda unitatea unui fond sustinut de stat luna aceasta. Numarul angajatilor de la propria unitate din China continentala a UBS a ramas stabil la 383, singura care nu a redus numarul de angajati anul trecut.

Unitatea din China a Morgan Stanley a inregistrat o pierdere pentru prima data din 2019, in timp ce la intreprinderea JPMorgan din tara, profiturile au scazut cu 55%, ajungand la 119 milioane Rmb (16 milioane USD). Unitatea Morgan Stanley a declarat in raportul sau anual ca mediul in care banca a operat a fost intru totul "provocator".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare