×

Accesează
contul existent

Eveniment

"Big Oil" scoate armele grele: Mamutii americani din petrol ii cer lui Kamala Harris sa isi...

"Big Oil" scoate armele grele: Mamutii americani din petrol ii cer lui Kamala Harris sa isi clarifice politica energetica si climatica. "A adoptat o pozitie destul de agresiva impotriva energiei si a industriei petrolului si gazelor", in timp ce Trump o acuza ca planuieste un "razboi impotriva energiei americane"

31.08.2024, 22:08 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Industria petroliera americana si republicanii ii cer lui Kamala Harris sa isi clarifice politica energetica si climatica, in timp ce candidata democrata incearca sa isi multumeasca baza progresista fara a indeparta alegatorii din zonele de sist, precum Pennsylvania, un stat crucial, scrie FT.

Joi, vicepresedintele a declarat ca nu mai sustine interzicerea fracturarii, tehnologia care a declansat revolutia sisturilor bituminoase. Insa revenirea lui Harris nu a potolit atacurile lui Donald Trump sau ale executivilor americani, care sustin ca ea ar afecta sectorul de petrol si gaze al tarii.

Sefii celor mai mari doua grupuri de lobby petroliere din SUA au declarat ca candidata democrata trebuie sa spuna, de asemenea, daca va mentine sau va pune capat unei pauze in ceea ce priveste aprobarile federale pentru noi fabrici de gaze naturale lichefiate si daca va sprijini restrictiile privind forajul impuse de administratia Biden.

"Pe baza a ceea ce stim despre pozitiile sale anterioare, proiectele de lege pe care le-a sponsorizat si declaratiile sale anterioare, a adoptat o pozitie destul de agresiva impotriva energiei si a industriei petrolului si gazelor", a declarat Anne Bradbury, sefa Consiliului american de explorare si productie.

"Acestea sunt intrebari politice semnificative si majore care au un impact asupra fiecarei familii si intreprinderi americane si pe care alegatorii merita sa le inteleaga mai bine atunci cand vor face alegerea in noiembrie", a spus ea.

Mike Sommers, director executiv al American Petroleum Institute, cel mai puternic grup de lobby al Big Oil, a declarat ca Harris ar trebui sa spuna daca va ramane la politicile administratiei Biden, care au declansat "un atac de reglementare cum aceasta industrie nu a mai vazut niciodata".

Trump, candidatul republican, a acuzat-o pe Harris ca planuieste un "razboi impotriva energiei americane" si a acuzat-o in mod repetat pe ea si pe presedintele Joe Biden pentru costurile ridicate ale combustibilului din ultimii ani.

Joi, el a promis sa elimine politicile administratiei Biden care "denatureaza pietele energetice". Fostul presedinte a calificat schimbarile climatice drept o pacaleala, iar consilierii sai au declarat ca va elimina legislatia privind schimbarile climatice semnata de Biden, Inflation Reduction Act.

Dezbaterea privind politica energetica a lui Harris are loc in timp ce ea si Trump fac curte muncitorilor cu gulere albastre din Pennsylvania, un mare producator de gaze de sist care are 72 000 de angajati - un grup de vot potential decisiv intr-un stat in care Biden a castigat la limita in 2020.

Harris a declarat in 2019 ca sustine interzicerea fracturarii, dar joi a declarat pentru CNN ca a renuntat la aceasta pozitie si ca SUA ar putea avea "o economie prospera bazata pe energie curata fara a interzice fracturarea".

Productia americana de petrol si gaze a atins un nivel record sub conducerea lui Biden, chiar daca capacitatea de energie curata s-a extins rapid.

Dar in special directorii din sectorul gazelor au fost alarmati de o pauza federala in construirea de noi fabrici de export de GNL, care aprovizioneaza clienti din Europa pana in Asia, afirmand ca aceasta politica va impiedica continuarea productiei de sist din SUA.

Toby Rice, directorul general al EQT din Pennsylvania, cel mai mare producator de gaze naturale din SUA, a declarat ca Harris ar trebui sa ridice restrictiile, care, potrivit lui, ar compromite securitatea energetica.

"Ignorand pentru o secunda declaratia ei anti-fracking de acum patru ani, putem vorbi despre recenta pauza LNG care a fost pusa in aplicare in acest an?", a spus el. "Aceasta este o politica care a primit critici masive din toate partile - aliatii nostri, industria si campionii mediului . . un pas inapoi pentru clima si securitatea energetica americana".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare