×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Ce rezultate financiare au raportat 65 din cele mai mari companii listate la BVB: 25 si-au...

Bursa. Ce rezultate financiare au raportat 65 din cele mai mari companii listate la BVB: 25 si-au diminuat rezultatele, 32 au anuntat cresteri, cinci au trecut pe pierderi si trei pe profit

20.09.2024, 07:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Sezonul raportarilor financiare aferent primului semestru din 2024 pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti s-a incheiat, ceea ce inseamna ca incepe sa se creioneze un tablou al dividendelor care ar putea fi distribuite in anul 2025. "In prima jumatate a anului 2024, sezonul de raportare financiara pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti s-a conturat intr-un mod mixt, conform asteptarilor pietei, pe fondul unui mediu macroeconomic caracterizat de volatilitate si ajustari rapide. In acest context, doua sectoare s-au evidentiat: cel financiar si cel energetic", spune Roxana Stejerean, analist la Goldring. Sectorul financiar a inregistrat o crestere a veniturilor, sustinuta de mentinerea dobanzilor ridicate si de cererea constanta pentru servicii financiare, insa profitabilitatea a variat considerabil intre institutii. Bancile au beneficiat de pe urma veniturilor mai mari din dobanzi, insa au intampinat provocari in mentinerea marjelor de profit, pe fondul costurilor crescute de finantare si al incertitudinii economice generale. "Sectorul energetic, de asemenea, s-a remarcat printr-o performanta diversificata, influentata de volatilitatea preturilor internationale ale energiei si de presiunile legate de tranzitia catre surse de energie regenerabila. Companiile care opereaza in domeniul resurselor energetice conventionale au raportat cresteri solide ale veniturilor, in timp ce altele, care au inceput sa investeasca masiv in tehnologii verzi si energie regenerabila, au avut performante mixte, dar previzibile, in contextul reglementarilor stricte si al tranzitiei de lunga durata", spune ea.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare