×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Cine preia atributiile vicepresedintelui ASF Gabriela Horga si care este parcursul pentru o...

Bursa. Cine preia atributiile vicepresedintelui ASF Gabriela Horga si care este parcursul pentru o noua numire? Din deputat, Gabriela Horga a stat zece luni la ASF in care a facut pauza la politica, iar acum urmeaza sa fie numita senator

18.10.2024, 07:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Membrii consiliului ASF sunt numiti de parlament, in sedinta comuna a celor doua Camere, la propunerea comuna a comisiilor reunite. Gabriela Horga a predat atributiile de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) responsabil cu piata de capital catre presedintele Autoritatii Alexandru Petrescu. "Am preluat coordonarea sectorului Piete de capital pana la numirea unui nou vicepresedinte responsabil de sector", a spus Alexandru Petrescu, presedintele ASF, pentru ZF. Gabriela Horga a fost vicepresedinte pe piata de capital din ianuarie pana in octombrie 2024, cand si-a inaintat demisia din functie pentru a candida pentru un loc in Senatul Romaniei din partea PNL. Horga a obtinut in decembrie 2023 votul parlamentului pentru postul de vicepresedinte cu un mandat de cinci ani, anterior fiind deputat de Giurgiu. "Am sprijinit si din mandatul de deputat si voi continua sa sprijin si mai puternic dezvoltarea pietei de capital din forul legislativ si voi face parte din Comisia pentru buget-finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, valorificand si experienta acumulata la ASF", a declarat Horga. Ea este cea care, alaturi de colegii parlamentari Sebastian Burduja, George Tuta si Claudiu Muresan, a depus proiectul de lege pentru simplificarea tranzactiilor bursiere, prin impozitarea la sursa a castigurilor cu 1% pentru investitiile detinute mai mult de un an si 3% pentru cele mai mici de un an, fata de 10% cat era anterior. ASF este condusa de un consiliu format din noua membri, dintre care un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, care sunt membri executivi. Fiecare dintre cei trei vicepresedinti are atributii specifice corespunzatoare unuia dintre cele trei sectoare de supraveghere financiara. Ceilalti patru membri sunt membri neexecutivi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare