×

Accesează
contul existent

Burse

Bursa. Patria Bank a anuntat un profit net de 18,1 mil. lei in primele sase luni din 2024, plus 61%...

Bursa. Patria Bank a anuntat un profit net de 18,1 mil. lei in primele sase luni din 2024, plus 61% fata de aceeasi perioada a anului 2023

30.08.2024, 19:21 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Rezultatele financiare inregistrate de Patria Bank la 30 iunie 2024 prezinta un profit net de 18,1 milioane lei aferent primelor sase luni ale anului in curs, reprezentand o crestere de 61% fata de aceeasi perioada a anului precedent, rezultat care incorporeaza noua taxa pe cifra de afaceri de 2%, in valoare de 3,7 mil. lei, aplicabila institutiilor de credit incepand cu anul 2024.

In absenta taxei pe cifra de afaceri, banca ar fi raportat un rezultat net de 21,8 milioane lei, cu 95% peste rezultatul raportat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Banca a continuat procesul de dezvoltare a veniturilor operationale corelat cu o evolutie prudenta a costului riscului. Imbunatatirea profitabilitatii intr-un mediu macroeconomic si context geo-politic volatil si incert denota o evolutie sustenabila precum si adaptabilitatea bancii la conditiile actuale de piata", transmite Patria Bank intr-un comunicat.

Venitul net bancar a crescut cu 8% in primele sase luni ale anului 2024 fata de aceeasi perioada din 2023, evolutie pozitiva pe toate categoriile de venituri, sustinuta in principal de veniturile nete din comisioane si cele din activitatea financiara.

Capitalurile proprii ale bancii prezinta o crestere cu 17,4 milioane lei in primele sase luni, A4% fata de decembrie 2023. Indicatorul credite raportate la depozite a inregistrat un nivel de 73% fata de 70% la sfarsitul anului 2023.

Cresterea investitiilor in titluri de datorie cu 6% fata de 2023 prin plasarea temporara a excedentului de lichiditate la randamente competitive conform conditiilor pietei de capital. Strategia de reducere a expunerilor neperformante a continuat in 2024 cu rezultate foarte bune.

Rata expunerilor neperformante (NPE) s-a diminuat de la nivelul de 5,8% la iunie 2023 la 4,8% la iunie 2024, in timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu ajustari de depreciere a crescut usor pana la nivelul de 60%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare