×

Accesează
contul existent

Companii

Incep marile santiere verzi? Grecii de la PPC Renewables Romania au dat drumul la lucrari pentru un...

Incep marile santiere verzi? Grecii de la PPC Renewables Romania au dat drumul la lucrari pentru un parc eolian de 140 MW in Moldova. "Tinta noastra este de 2 GW pana in 2026". Moldova devine noua destinatie pentru vanatorii de vant, dupa ce Constanta a luat crema eolienelor in primul val de regenerabile

25.10.2024, 19:00 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

¬ Unul dintre santierele majore din acest moment este deschis de PPC Renewables Romania care a dat startul lucrarilor la un proiect eolian de 140 MW situate pe raza a trei localitati, Deleni, Bogdanesti si Costesti (Vaslui). "Am reusit sa extindem in ultimul an portofoliul nostru cu 800 MW operationali de energie verde din care 629 MW in urma acordului semnat cu Evryo Power (CEZ Romania). Tinta noastra? 2 GW pana in 2026", au spus reprezentantii grupului PPC pe o platforma de socializare. In acest moment, PPC are un portofoliu de proiecte de energie verde de 1,3 GW pe plan local, ceea ce ii transforma pe greci in cei mai mari jucatori din zona de regenerabile, solare si eoliene, din Romania. Acum, PPC a lansat lucrarile la un nou santier de energie verde, un parc eolian de 140 MW in Moldova si deschide astfel regiunea pentru regenerabile. "Aceasta va fi a doua centrala eoliana a PPC Renewables din afara zonei Dobrogea, cea in care s-a concentrat pana acum productia de energie electrica in centrale eoliene. Potentialul eolian al acestei zone este important, iar diversificarea geografica va ajuta atat la imbunatatirea mixului energetic al Romaniei cat si la reducerea deficitului de capacitati de productie de energie din nordul tarii", a declarat Adrian Dugulan, director general al PPC Renewables Romania. Potrivit informatiilor PPC, centrala eoliana, care este programata sa fie conectata la retea pana la sfarsitul anului 2025, va fi echipata cu 23 de turbine GE Vernova, fiecare avand o capacitate de 6,1 MW. Puterea turbinelor este aproape de trei ori mai mare fata de cea a turbinelor instalate in etapa anterioara de dezvoltare masiva a energiei eoliene in Romania, pana in 2012.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare