×

Eveniment

Interviu ZF. Silvia Elena Iacob, decan, Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata, ASE...

Interviu ZF. Silvia Elena Iacob, decan, Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata, ASE Bucuresti: O pondere de 98,5% dintre absolventii nostri si-au gasit un loc de munca corespunzator nivelului lor de calificare, 83% obtin un salariu mai mare decat media pe economie, iar 20% dintre ei castiga mai mult de 1.500 de euro lunar

03.07.2024, 07:36 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"In plus, 20% dintre absolventii nostri detin functii de conducere in cadrul organizatiilor in care activeaza. (...) Analizele noastre arata ca aproximativ 75% dintre absolventii nostri sunt deja angajati la momentul finalizarii studiilor si peste 95% lucreaza in primele trei luni de la terminarea studiilor."

Un procent de 98,5% dintre dintre cei 600 de absolventii Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata din cadrul ASE Bucuresti si-au gasit un loc de munca corespunzator nivelului lor de calificare, 83% obtin un salariu mai mare decat media pe economie, iar 20% dintre ei castiga mai mult de 1.500 de euro lunar, sustine prof. univ. dr. Silvia Elena Iacob, decan al facultatii.

"In conformitate cu ultimul sondaj realizat pe un esantion de 600 de absolventi ai facultatii, 98,5% dintre acestia au reusit sa-si gaseasca un loc de munca corespunzator nivelului lor de calificare, 83% dintre acestia obtin un salariu mai mare decat media pe economie, iar 20% dintre ei castiga mai mult de 1.500 de euro lunar. In plus, 20% dintre absolventii nostri detin functii de conducere in cadrul organizatiilor in care activeaza, fapt care confirma importanta pe care o acordam formarii si dezvoltarii competentelor de leadership in cadrul programelor noastre de studii", a spus ea pentru ZF.

Absolventii Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata pot lucra dupa absolvire in domenii profesionale precum domeniul financiar-bancar, cel al educatiei, cercetarea economica avansata, audit si contabilitate, comunicare si relatii publice, jurnalism, marketing, consultanta de afaceri, resurse umane sau management, sustine reprezentanta facultatii.

"Prin urmare, competentele formate in cadrul facultatii noastre permit studentilor nostri o flexibilitate extrem de ridicata pe piata muncii ceea ce reprezinta un avantaj semnificativ, mai ales in contextul unui mediu social si economic extrem de dinamic caracterizat prin profunde transformari la nivel structural."

Mai mult, decanul facultatii din cadrul ASE sustine ca o mare parte dintre studenti isi gasesc un loc de munca inainte de a finaliza studiile sau in primele luni dupa absolvire.

"Analizele noastre arata ca aproximativ 75% dintre absolventii nostri sunt deja angajati la momentul finalizarii studiilor si peste 95% lucreaza in primele trei luni de la terminarea studiilor. Acest lucru este posibil prin implicarea activa a facultatii in promovarea oportunitatilor existente pe piata muncii prin organizarea si participarea pe tot parcursul anului universitar la numeroase targuri de joburi si sesiuni de networking cu angajatorii. De asemenea, colaboram strans cu Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera care activeaza la nivelul universitatii si care are rolul de a sprijini studentii in a identifica locuri de munca potrivite si de a-si canaliza mai bine atentia catre zonele in care abilitatile si competentele lor sunt aplicate mai eficient", a detaliat prof. univ. dr. Silvia Elena Iacob.

Calificarile pe care absolventii Facultatii de Economie Teoretica si Aplicata din cadrul ASE Bucuresti le au sunt cele de: economist, consilier economic, analist economic, economist in domeniul muncii, jurnalist economic, agent de relatii publice, ofiter de relatii publice, purtator de cuvant, cercetator economist in economia generala, specialist in realizarea de analize si strategii economice, cercetator in domeniul afacerilor, consultant fiscal.

In plus, ei mai pot obtine calificari precum: coordonator realizare si implementare a politicilor de dezvoltare economica, specialist politici de dezvoltare regional, specialist in cadrul structurilor guvernamentale, consultant pe politici de concurenta, jurnalist de afaceri, consultant de afaceri intercultural, ofiter de comunicare, secretar de presa, ofiter de comunicare cu media, coordonator media.

"Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata a incheiat de-a lungul timpului o serie de acorduri de parteneriat cu actori importanti din mediul de afaceri, dintre care pot fi mentionati Bursa de Valori Bucuresti, RomGaz, BioFarm sau CONPET, care pun la dispozitia studentilor nostri stagii de practica sau chiar cele de tipul internship. Aceste acorduri ofera avantaje semnificative pentru ambele parti implicate deoarece, pe de-o parte permite studentilor nostri sa desfasoare activitati practice, iar, pe de alta parte, ofera partenerilor din mediul privat oportunitatea de a selecta si angaja studentii pe care ii considera potriviti pentru nevoile lor", spune decanul facultatii.

In ceea ce priveste noile generatii de studenti, facultatea ii vede ca fiind foarte tehnologizate, foarte familiarizate cu mediul digital, avand asteptari ridicate in ceea ce priveste flexibilitatea si aplicabilitatea practica a studiilor.

"Acesti studenti sunt nativi digitali, obisnuiti sa utilizeze tehnologia in toate aspectele vietii si asteapta ca informatiile sa fie accesibile prin platforme digitale, valorizand instrumentele si resursele educationale online, care le permit sa invete intr-un mod flexibil si personalizat. (...) In plus, noile generatii de studenti prefera metodele de invatare interactive, care implica o participare activa si un feedback constant."

De asemenea, decanul Silvia Elena Iacob sustine ca noii studenti recunosc importanta construirii unei retele profesionale puternice si sunt interesati de oportunitatile de networking oferite de facultate. Participarea la evenimente, workshopuri si alte activitati care le permit sa interactioneze cu profesionisti din domeniu si sa isi dezvolte conexiunile este foarte valoroasa pentru ei.

"Principalele asteptari ale noilor generatii de studenti in ceea ce priveste invatamantul superior includ flexibilitatea mai mare in modul de organizare a cursurilor si programelor de studiu. Ei isi doresc posibilitatea de a accesa materialele de curs online si de a avea un program de studiu care sa le permita sa isi gestioneze mai bine timpul.

De asemenea, asteapta utilizarea celor mai noi tehnologii educationale in procesul de predare. Isi doresc cursuri interactive, care sa includa simulari, studii de caz, platforme de e-learning si alte instrumente digitale care sa imbunatateasca experienta de invatare", a detaliat ea.

Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti va organiza sesiunea de inscrieri la programul de licenta in perioada 12 -19 iulie 2024, Inscrierea se realizeaza online,.

Admiterea la studiile universitare de licenta ale facultatii este realizata prin concurs, pe baza mediei generale de admitere, calculata ca medie aritmetica ponderata a mediei obtinute la examenul de bacalaureat (ponderata cu 70%) si a mediei generale a anilor de studii de la liceu (ponderata cu 30%). De asemenea, candidatii vor incarca la inscriere un eseu motivational a carui structura este prezentata pe site-ul admiterii la ASE

La admiterea din acest an, Facultatea de Economie Teoretica si Aplicata scoate la concurs un numar total de 346 de locuri pentru programul de licenta: 164 de locuri finantate de la buget (150 pentru studentii romani si 14 locuri cu regim special) si 182 de locuri cu taxa (177 pentru studentii romani).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare