×

Eveniment

Prima reactie a selectionerului Edi Iordanescu, dupa infrangerea cu Olanda: Astazi am inchis o...

Prima reactie a selectionerului Edi Iordanescu, dupa infrangerea cu Olanda: Astazi am inchis o poveste frumoasa, o poveste inceputa acum doi ani. Trebuie sa muncim si sa ne inspiram din ce a facut echipa nationala. Romanul, cand crede in visul lui si da totul pentru el, poate sa produca lucruri fantastice.

02.07.2024, 22:35 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romania a pierdut marti partida cu Olanda din optimile de finala ale Euro 2024, scor 3-0, punand astfel capat unui parcurs notabil in competitie. La finalul meciului, selectionerul Edward Iordanescu a oferit cateva declaratii emotionante.

"Astazi am inchis o poveste frumoasa, o poveste inceputa acum doi ani, cu o calificare de pe primul loc in grupa in care am intalnit echipe solide, precum Elvetia, si pe care echipa nationala a incheiat-o neinvinsa. O poveste pe care am continuat-o aici, in Germania, alaturi de suporterii echipei nationale, veniti in numar mai mare ca oricand. Echipa a facut eforturi fantastice si am reusit sa castigam grupa," a spus Iordanescu.

"Se inchide drumul nostru la Euro si ramanem cu foarte multe lucruri bune. Exista si o tristete, pentru ca ne doream mai mult si am dat tot ce am avut, in seara asta, cum am dat in fiecare seara in care am iesit pe teren. Multumesc baietilor, multumesc suporterilor, multumesc celor de acasa, multumesc tuturor romanilor din intreaga lume care au sustinut echipa nationala. Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul lor, pentru ca ei sunt campionii Europei, noi din pacate nu am reusit sa facem asta."

Intrebat ce are nevoie Romania pentru a trece la nivelul urmator, selectionerul a subliniat importanta muncii si a invatarii din experiente: "Intr-o luna de vara nu poti sa compensezi zeci de luni de diferente. Trebuie sa muncim si sa ne inspiram din ce a facut echipa nationala. Romanii si fotbalul romanesc trebuie sa ramana cu niste lectii clare. Romanul cand e unit cu romanul poate sa munceasca bine. Romanul cand e hotarat poate sa produca lucruri deosebite. Romanul, cand crede in visul lui si da totul pentru el, poate sa produca lucruri fantastice."

Iordanescu a continuat cu un mesaj de unitate si speranta: "Hai sa facem din aceasta unitate, din aceasta fantastica coeziune, intre romani, alaturi de echipa lor nationala, de ce nu, un nou inceput."

Intrebat daca poate duce nationala la un Mondial, selectionerul a evitat sa ofere un raspuns concret, dar a exprimat incredere in viitor: "Echipa nationala isi cunoaste drumul, stie ce are de facut, poate sa creasca in continuare. La echipa nationala am dezvoltat principii si valori si un spirit care sunt sigur ca nu se va mai pierde."

Iordanescu a promis ca dupa o pauza pe care o va lua alaturi de familie, va reveni pentru a discuta viitorul sau cu conducerea Federatiei Romane de Fotbal, contractul sau in fruntea nationalei ajungand la capat dupa evolutia la Euro 2024.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare