×

Eveniment

Investitorii americani in Romania: Este clar ca va fi nevoie de reducerea deficitului bugetar, dar...

Investitorii americani in Romania: Este clar ca va fi nevoie de reducerea deficitului bugetar, dar nu doar prin cresterea taxelor. Este nevoie si de masuri pe partea de cheltuieli bugetare. Sustinem revenirea la cota unica de 16%, care ar aduce 1,6% din PIB incasari la buget

02.07.2024, 12:04 Sursa: zf.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

AmCham, camera de comert americana in Romania, sustine reintroducerea cotei unice de 16%, care ar aduce, conform calculelor membrilor, 1,6% din PIB venituri la bugetul de stat din 2025, au transmis, marti, membrii AmCham Romania, in cadrul unei conferinte de presa.

"Veniturile la buget ar putea sa fie mai mari cu peste 1,6% din PIB daca se revine la cota unica de 16%, cat a fost ea. Recomandarea si ceea ce sustinem noi este reasezarea premisei cotei unice. Noi impreuna cu membri sustinem acest lucru", a spus Cristain Sporis, presedintele AmCham Romania.

Declaratiile au fost facute in contextul in care guvernul Romaniei se afla in situatia in care trebuie sa reduca deficitul bugetar, iar investitorii din Romania solicita ca ajustarea finantelor publice sa se faca si pe partea de venituri la buget, dar si pe partea de cheltuieli bugetare.

"Pentru a aborda acest deficit bugetar va trebui sa fie o colaborare si conlucrare si trebuie actionat pe ambele parti, si pe partea de cheltuieli, si in zona de economie gri, unde toata lumea va trebui sa contribuie la bugetul statului, potrivit activitatii pe care o desfasoara", a mai spus Cristian Sporis.

Vlad Boeriu, chair taxation committe, AmCham Romania si partener la Deloitte Romania, a vorbit despre cota unica.

"Cota unica vine cu niste avantaje: simplitate, creste conformarea voluntara si s-a vazut lucrul acesta inclusiv din momentul in care Romania a introdus cota unica, care inchide portite pentru alternative in zona gri. Avantajul competitiv din perspectiva fiscala trebuie pastrat si inainte sa stricam cota unica trebuie sa vedem cat aduce un plus o cota unica generalizata, fara atat de multe exceptii."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare