![]() |
17.04.2025, 15:50 Sursa: zf.ro
Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store
Furnizorul de electricitate Restart Energy One, cu o emisiune de obligatiuni de 16 mil. lei scadenta in februarie 2026, a anuntat joi la Bursa de Valori Bucuresti initierea procedurii de concordat preventiv. Restart Energy a raportat in 2023 afaceri de 320 mil. lei cu un profit net de 16 mil. lei. Datoriile erau de 140 mil. lei.
Prin concordat preventiv, compania cere protectie fata de creditori si incearca sa-si restructureze datoriile ca sa evite insolventa. Obligatiunile au fost listate in 2021 cu o dobanda de 9% prin Goldring.
Anuntul vine la doua saptamani dupa ce Bursa de la Bucuresti a oprit de la tranzactionare obligatiunile companie, in contextul unei operatiuni desfasurata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, folosire cu rea credinta a bunurilor societatii, in folos propriu si spalare a banilor.
Pe 2 aprilie Restart Energy a anuntat la bvb.ro ca : "Dorim sa precizam ca Restart Energy One SA nu are cunostinta sa fie implicata intr-o investigatie sau cercetare oficiala a DIICOT. Societatea isi desfasoara operatiunile zilnice in mod normal. Compania recunoaste importanta asigurarii continuitatii activitatii si mentinerii increderii tuturor partilor interesate. In acest sens, actionarii sai - atat cei romani, cat si cei straini - sunt activ implicati in discutii privind masurile necesare pentru minimizarea impactului asupra activitatii operationale si pentru asigurarea stabilitatii si continuitatii companiei pe termen lung. Restart Energy One SA ramane concentrata pe gestionarea eficienta a contextului actual, adoptand o abordare responsabila pentru a minimiza orice efecte asupra activitatilor sale si pentru a-si indeplini angajamentele fata de parteneri, investitori si clienti".
Presa a scris atunci ca potrivit unor surse, printre cei vizati de perchezitiile DIICOT sunt si Armand-Doru Domuta si Renato-Flaviu Doicaru, fondatorii Restart Energy.
"Din probele administrate a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2018, pe raza judetului Timis, doi suspecti, administratori ai unei societati comerciale, impreuna cu alti suspecti angrenati intr-un proiect dedicat energiei regenerabile, derulat in cadrul firmei, au constituit o grupare de criminalitate organizata in scopul obtinerii unor importante sume de bani prin savarsirea infractiunilor mentionate anterior.
Liderii gruparii de criminalitate organizata au actionat in mod coordonat si specializat, punand in aplicare un mecanism infractional de insusire si folosire cu rea credinta a fondurilor societatii care ulterior au fost supuse procesului de spalarea banilor", precizeaza comunicatul DIICOT.
Procurorii sustin ca in perioada 2018 - 2020 membrii gruparii si-au insusit si au folosit din patrimoniul firmei, prin mai multe transferuri catre portofele virtuale, a peste 25000 de unitati ale unei criptomonede atrase in cadrul proiectului energetic, cu consecinta producerii unui prejudiciu de peste 66 milioane lei ( 17,7 mil.dolari)..
DIICOT a anuntat ca sunt puse in executare 15 mandate de aducere, fata de persoane fizice si reprezentantii legali ai unor persoane juridice cu calitatea de suspect, audierile urmand a se desfasura la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara.
¬
Legal disclaimer:
Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.
21.04.2025, 20:25